Josep Ardila

El Consell Comarcal de la Conca repeteix el govern unitari amb Magí Trullols com a president

Ho serà els dos primers anys. La segona part del mandat ERC assumirà la presidència

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà tornarà a tenir un govern d’unitat. S’ha conegut aquest dilluns al vespre al ple de constitució de l’ens comarcal. Magí Trullols ha estat investit president amb divuits vots dels dinou emesos. Un dels vots ha estat en blanc.

Així, després de l’acord de govern d’ERC i la FIC anunciat la setmana passada, les dues formacions han acordat aquests darrers dies amb Junts per Catalunya i el PSC formar govern i repetir la unitat de la passada legislatura. L’acord inicial entre ERC, que ara és la força majoritària al Consell de la Conca, i la FIC, ha estat criticat, però, per Junts per Catalunya. El seu portaveu, Josep Amill, ha destacat que “no ens ha agradat la manera d’anunciar l’entesa d’ERC i la FIC, si volíeu un Consell de consens, el comunicat s’hauria d’haver de fet amb totes les forces”. Afegeix que “no entrem al govern per tenir un càrrec, som de la Conca i l’estimem, i venim a treballar per la comarca”.

La portaveu d’ERC, Carme Pallàs, regidora a l’Ajuntament de Montblanc, ha destacat durant el seu parlament que “treballarem per revertir el despoblament, per millorar l’habitatge, avançarem cap a la transició energètica i volem posar en valor en nostre paisatge”. Ella ocuparà la vicepresidència del Consell, a l’espera de saber si el govern d’unitat tindrà més vicepresidents.

Josep Sales, de la FIC, ha destacat que “durant 20 anys hem estat a l’oposició, i els darrers vuit anys hem estat al govern treballant per la Conca. Som un grup compromès amb la comarca”. Des del PSC, Artur Miró, l´únic conseller del partit, ha destacat que “estem contents de formar part del govern, haurem de treballar en temes com l’aigua i també la gestió de residus”.

El ja president del Consell Comarcal, Magí Trullols, de la FIC, ha detallat algunes de les seves prioritats per aquest mandat durant la seva primera intervenció. En primer lloc, ha assegurat que “accepto les crítiques de Junts per Catalunya, però estic segur que treballarem molt bé tots plegats”. Ha donat també les gràcies als dos presidents del passat mandat, Josep Pijoan i Francesc Benet i ha destacat com a prioritats solucionar el problema de l’aigua a la Baixa Segarra, millorar les infraestructures de la comarca i també les telecomunicacions, així com els serveis a les persones. “La gent no troba prou atractius per viure aquí o guanyar-s’hi la vida, en els darrers cinc anys hem perdut gairebé 900 habitants, ho hem d’intentar revertir amb la màxima urgència”. També ha destacat la millora en la gestió de residus.

ERC té aquest mandat nous consellers i conselleres: Carme Pallàs, Santi Porta, Josep Maria Vidal, Aida Morgades, Ramon Caixal, Albert Espanyol, Carme Ferrer, Judit Garcia i Ricard Miquel. Els representats de Junts per Catalunya són Josep Amill, Joan Canela, Carme Amenós, Joan Altimís, Josep Jaume Corsellas, Rosa Sánchez i Sara Janer. Josep Sales i Magí Trullols són els consellers de la FIC i Artur Miró el conseller del PSC.

La setmana vinent tindrà lloc el primer ple del nou mandat, on es donaran a conèixer el cartipàs.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp