Josep Ardila

El Consell Comarcal entrega a l’Arxiu un gravat de la Mare de Déu de la Serra del segle XVIII

És el primer gravat de la imatge de la Mare de Déu del que es té coneixement

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha fet una donació a l’Arxiu Històric Comarcal d’un gravat de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc del segle XVIII. Es tracta del primer gravat existent d’aquestes característiques.

Els darrers anys, el Consell Comarcal entrega un llibre a la biblioteca Comarcal Conangala i Fontanilles pels volts de Sant Jordi que tingui a veure amb la història de la vila o de la comarca. Enguany, en el marc de les Festes de la Serra, des de l’Àrea de Cultura es va optar per buscar algun element relacionat amb la Mare de Déu de la Serra. “Hem pogut recuperar un gravat del segle XVIII de la Mare de Déu de la Serra i és la nostra aportació a la diada de Sant Jordi i que quedarà dipositat a l’Arxiu Comarcal”, explica el conseller de Cultura, Enric Capdevila.

El director de l’Arxiu Comarcal, Josep Maria Porta, destaca que “es un gravat al boix, del segle XVIII, el més antic que hi ha”. Afegeix que “un gravat d’quest tipus, del fons d’Antoni Rosselló, ja en tenim a l’Arxiu, però ell tenia sempre el costum de posar un segell a tota la documentació, però en aquest cas no hi és, i per tant té també un valor important”. La donació es va fer el passat divendres, vigília de la diada de Sant Jordi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp