Ràdio Montblanc

El Consell d’Estat desbloqueja les obres del túnel del Coll de Lilla

S'ha aprovat el dictamen que ha de permetre dotar de més diners aquest projecte, que s'ha encarit i la inversió s'enfila als 115 MEUR

El túnel del Coll de Lilla és més a prop de materialitzar-se. El Consell d’estat va aprovar la setmana passada el dictamen que ha de permetre dotar de més diners aquest projecte que, s’ha hagut de modificar i s’ha encarit per l’aparició d’argiles expansives a la zona. El projecte es va adjudicar el 2008 per 84 milions d’euros i acabarà costat 115 milions, un 30% més per poder fer front precisament als problemes geològics del Coll de Lilla.

Ara faltarà que el Consell de Ministres ho aprovi i, llavors, ja es podrà començar a foradar el túnel del Coll de Lilla, fet que es podria produir a la primavera. D’aquesta manera, la reivindicada obra podrà ser una realitat i, finalment, l’autovia A-27 uniria la costa amb la Conca de Barberà. Actualment, només arriba fins a Valls.

De moment, l’anunci ha estat molt ben valorat pel territori. El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet, espera que les obres “comencin ben aviat”, mentre que l’alcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira, diu que és una “bona notícia” i espera que “aquesta sigui la definitiva, després de tantes promeses”.

D’altra banda, el mateix Consell d’Estat també ha desbloquejat les obres de connexió de l’autovia A-2 amb l’autopista AP-7. Així, es podran reprendre els treballs del viaducte que permetrà enllaçar el Vallès amb el Baix Llobregat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp