Gerard Bosch

El conseller Rull assegura que la proposta de la N-240 és només un punt de partida

L'alcalde de Montblanc demana que es bonifiqui el tram d'autopista entre el Pla de Santa Maria i Soses

La N-240 ha tornat a ser notícia aquesta setmana. El conseller de territori i sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, ha proposat el desviament obligatori de camions per l’AP-2 entre Montblanc i les Borges Blanques, sense passar per la N-240. El conseller defensa la mesura per reduïr la sinistralitat d’aquesta via, que registra accident molt sovint.

La mesura, però, no ha estat massa ben rebuda pels partits polítics i entitats del territori, que la veuen insuficient. Asseguren que el tram Borges-Lleida continua desprotegit. Ho han dit entitats com l’Ateneu Popular Garriguenc o Conca22.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va més enllà i proposa desviar els camions des del Pla de Santa Maria fins a Soses, evitant així el Coll de Lilla fins que el túnel no estigui fet. Assegura que ara és un perill la carretera, que està plena de camions.

El conseller Josep Rull en parlava aquest divendres des de la Conca de Barberà, on va estar de visita fent campanya pel referèndum. Rull assegurava que “el que vam parlar amb alcaldes de les Garrigues és un punt de partida amb el qual hem de començar a negociar, i destacava que la proposta de l’alcalde de Montblanc “es pot estudiar i és factible”.

Els transportistes també hi han dit la seva. Creuen que no és la solució, i asseguren que si es prohibeix el pas de camions per la nacional, l’autopista hauria d’estar totalment bonificada. Josep Lluís Ayamat, de la federació de l’autotransport de Tarragona, creu que és una solució errada i a la qual s’oposen.

La conselleria ha posat aquest opció sobre la taula, però ara espera poder-la debatre amb el territori. El conseller Rull es reunirà properament amb alcaldes de la Conca de Barberà per poder valorar totes les opcions.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp