Jordina Moix/Josep Ardila

El festival Essències tanca la quarta edició amb 3.000 assistents

L'any vinent tornarà a Sant Francesc per poder créixer

El festival Essències de Montblanc ha tancat la seva quarta edició amb 3.000 assistents entre les dues nits. La quarta edició ha servit per consolidar el festival i afrontar amb garanties la seva propera edició, que tornarà a Sant Francesc, on va néixer fa quatre anys.

L’actual format, que marida un cartell de luxe i vins i gastronomia del territori, ha servit per atraure el públic de Montblanc i la Conca, i també de fora. El públic, que comprenia totes les franjes d’edat, va omplir ràpidament el recinte per gaudir de l’experiència que proposava Essències en les seves dues nits de música en directe. Divendres, descobrint la simpatia i màgia de The Sey Sisters, ovacionant el virtuosisme de Carles Benavent i l’art i el saleru de Tomasito, i els entesos del jazz van gaudir de valent amb les actuacions de Gorka Benítez i Perico Sambeat.

Dissabte l’assistència va ser més gradual, però la magnètica actuació de Namina va ser l’aperitiu perfecte per per donar lloc a l’espectacle Intocables de Gerard Quintana, qui – ja amb l’espai ple a vesar- va oferir un directe tan potent com reivindicatiu. El llistó va quedar tan amunt que només dos noms de la talla de Quimi Portet i Xarim Aresté i els seus respectius directes podien afrontar el repte de rellevar-lo i sortir-ne per la porta gran. Un immillorable tancament de l’Essències 2019.

Gerard Quintana explicava a Ràdio Montblanc el seu espectacle. “Ara més que mai calen cançons que expliquin les coses que estan passant. Més enllà de la festa, calen veus que no es mosseguin la llengua, que expliquin les coses i que no ens censurem. Remenar aquesta corda m’interessava. I de fet el repertori és infinit”. Afegia que “recuperar aquestes cançons d’un passat que creiem superat i que continuen tenint en sentit, ens ajuda a entendre el moment que estem vivint”.

Quintana destacava el gran públic que el va acompanyar a l’Essències a Montblanc. “És una proposta de concert que necessita un relat, que ho posis en context, el públic ho ha rebut molt bé. La resposta ha estat un 10”. Destacava també que “vas a molts festivals, de vegades semblen un parc temàtic, però quan trobes una cosa de veritat com avui, és un luxe. I compartit cartell amb amics com Quimi Portet com Xarim Aresté, encara més”.

La qualitat per sobre de la quantitat
Tot i registrar unes bones xifres de públic, els organitzadors destaquen aspectes qualitatius per fer balanç d’aquesta edició. El seu portaveu, Pere Manresa, explicava a Ràdio Montblanc que “hem aconseguit donar la volta al festival i aquesta quarta edició ha anat molt bé, com nosaltres volíem. Enguany hi han un 20% més de públic, els artistes són de renom més mediàtic. Alguns artistes ja ens han trucat per dir-nos que volen venir a l’Essències”. Destaca que “el festival sempre ha tingut un gran cartell, però enguany té artistes molt mediàtics i que han atret a un gran nombre de públic”. Manresa també ha afegit que “el pàrquing de Santa Tecla se’ns ha quedat petit, l’any vinent tornarem a Sant Francesc, l’espai de la primera edició. Allà podem ampliar l’oferta gastronòmica i potenciar els vins, volem créixer en tots els sentits”.

Val a dir que l’Essències, asseguren en un comunicat, “no juga a cap competició pel que fa les xifres, però si cal destacar aspectes qualitatius interessants, com que el 85% de la venda anticipada han estat abonaments, cosa que indica que la proposta del festival interessa com a experiència integral”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp