Josep Ardila

El festival Riubombori de l’Espluga ja té definit el cartell de l’edició 2018

Wild Goats serà el cap de cartell d'un festival que aposta per millorar el reconeixement Jordi Francolí

El Festival Riubombori de l’Espluga de Francolí ja té definit el cartell i els grups que actuaran a l’edició d’aquest 2018. El festival, organitzat per La Cultural Jordi Francolí, tindrà lloc el proper dissabte 7 de juliol i tornarà a ser un clam en record del cantautor desaparegut Jordi Francolí, del qual l’any vinent es commemoraran 10 any de la seva mort.

El grup de rural punk Wild Goats serà el cap de cartell del festival d’enguany. També hi actuaran Guillem Ramisa, Joe Pask, The Trees, Sandra Bautista i Simbiosi. Tots ells optaran a rebre el ‘Reconeixement Jordi Francolí’, que inclou dos premis. “Hem volgut reforçar aquest premi perquè serveixi d’altaveu per als grups”, explica Enric Mercadé, de La Cultural. El grup que resulti premiat en primera posició rebrà, com a recompensa, celebrar un concert a l’Espluga el dissabte de Festa Major, com a teloner d’un grup del panorama musical català. El segon classificat rebrà com a premi la gravació d’un tema a un estudi professional de música. Aquestes millores s’han incorporat després de revisar el conveni signat amb l’Ajuntament de l’Espluga.

Tots els grups participants rebran una recompensa econòmica que enguany s’ha decidit augmentar. “És un canvi que ha proposta la comissió de músics, que ens han recomanat que els música percebin un import econòmic més alt, i que ja s’ajusta al que haurien de percebre els músics”, explica Mercadé.

El festival tindrà novament el Jardí dels Francolins com a escenari, on a banda dels concerts també hi haurà creació artística així com gastronomia i vins del territori i de proximitat. Enguany també es farà visible l’adhesió de La Cultural Jordi Francolí a la plataforma No Callarem, per reivindicar la defensa dels drets i les llibertats.

Una nova imatge gràfica
Com ja és habitual, el cartell del festival es converteix també en un aparador per seu artista i creador. En aquesta ocasió la vallenca Júlia Olivella ha estat l’encarregada de realitzar el disseny del cartell de l’edició 2018. Olivella ha cursat diversos estudis en relació amb el disseny de videojocs i l’animació. La dissenyadora sempre busca posar la il·lustració al servei de projectes socials i crear obra pròpia per explorar noves possibilitats de comunicació.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp