Isa Olmos

El festival Vitrum estrenarà el nou gegantó de Vimbodí i presenta més de 50 activitats

Tindrà lloc els dies 30 de setembre i 1 d'octubre

La quarta edició de Vitrum, la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, que se celebrarà el 30 i 1 d’octubre inclourà més d’una cinquantena de propostes pensades per a un públic familiar, entre aquestes el naixement del nou Gegantó Vidrier del municipi. A més de les activitats habituals, el Vitrum d’enguany incorpora l’espectacle Vitrumusical en què la creació de vidre es mesclarà amb la música de la mezzosoprano Maria Boixadera i Ignasi Fernández al piano.

La quarta edició de la Festa del Vidre Artesà tindrà el porró com a peça protagonista i, per aquest motiu, el festival inclou la creació, en directe, d’un porró gegant de gel a càrrec de l’escultor barceloní, Ivan López. Entre les propostes de la programació també en destaquen les demostracions de quatre mestres vidriers de l’Estat i l’activitat “Abraçat 4.0” que consistirà en descobrir quantes persones poden beure amb porró al carrer de les Abraçades, un dels més estrets de Catalunya.

El Vitrum d’aquest 2017 també comptarà amb tallers i jocs infantils, el mercat d’artesania i l’esmorzar popular. El certamen també incorporarà una exposició didàctica de porrons de la col·lecció de Josep M. Rovira i la proclamació d’un nou vidrier d’honor, encara per desvetllar. A més d’un concurs d’Instagram, durant els dos dies, restaurants i establiments de Vimbodí i Poblet oferiran menús especials amb el vidre com a temàtica central.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, amb la col·laboració d’entitats, comerços i particulars, enfoca la programació de la Festa del Vidre Artesà a un públic familiar i, alhora, pretén recuperar la importància de la producció vidriera del municipi durant la primera meitat del segle XX, una tradició datada a la vila des del segle XII.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp