EFMR

El Govern aprova destinar 3,8 M€ per l’ampliació del Centre de Tractament de Residus de la Conca

S'espera que l'ampliació estigui enllestida l'any 2020

El Consell Executiu ha autoritzat l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament de Territori i Sostenibilitat, a concedir la subvenció per la construcció d’una planta de compostatge i millorar el Centre de tractament de residus de l’Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà.

En una visita al desembre del 2018 al Centre de Tractament de Residus de la Conca de Barberà, ubicat a l’Espluga, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va explicar que l’Agència Catalana de Residus invertiria 3,8 milions d’euros aquest 2019 en la construcció d’una nova planta de tractament de la fracció resta que, segons va apuntar el conseller, serà una realitat de cara al 2020.

L’ampliació del Centre de Tractament de Residus de la Conca estarà enllestida el 2020

D’aquesta manera, la nova planta permetrà un tractament previ dels residus, i un aprofitament dels recursos, abans d’abocar-los indiscriminadament al dipòsit controlat. Les principals actuacions inclouran els moviments de terres i l’obra civil necessària per adequar el vial d’accés a la nau, de nova construcció. L’edifici disposarà de recepció de residus en moll de descàrrega, una àrea de pretractament per a la selecció automatitzada de la matèria orgànica i d’altres materials valoritzables a través de maquinària electromecànica, a més d’una àrea d’expedició del rebuig i espais per a maniobres.

A banda de la nau, la planta comptarà amb unes sitges amb ventilació forçada per a la bioestabilització de la matèria orgànica seleccionada i la descomposició de la que es recull selectivament, com a procés previ al de la maduració. Aquest conjunt de sitges es dotarà de cobertes i instal·lacions complementàries, com les de reg o les de recollida de lixiviats.

Les obres les subvencionarà l’ARC amb un pressupost màxim de 3,8 milions d’euros, procedents del Fons de gestió del cànon de residus municipals. Aquest fons es nodreix dels cànons sobre la disposició del rebuig dels residus municipals, uns impostos ecològics que contribueixen al finançament del cost que comporta la implantació de la gestió sostenible de les deixalles municipals.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp