Jordina Moix

El Govern s’ha compromès a engegar el pla d’ajuda per als afectats pels aiguats

Pere Aragonés ha visitat aquest dijous la Conca de Barberà i s’ha solidaritzat amb els familiars dels desapareguts.

El vicepresident Pere Aragonés ha visitat avui, dijous, la Conca de Barberà per veure la situació més afectada per la riuada i solidaritzar-se amb els familiars dels desapareguts.
Aragonès ha subratllat que el Govern es troba recopilant informació per avaluar els danys de la gota freda, i que es coordinaran amb les administracions per fer-hi front, sense explicar les mesures que durien a terme.

El vicepresident ha agafat el compromís de treballar intensament, de forma conjunta amb els ajuntaments afectats per les pluges torrencials de dimarts. Un cop hagin fet l’avaluació tècnica i s’estableixi el grau de cobertura de les assegurances, es decidirà si es declara zona catastròfica.

En aquesta línia, Aragonès també ha expressat la consternació i ha volgut donar suport als desapareguts. Per Aragonès “ estem davant d’uns efectes d’una magnitud extraordinària”

En paral·lel, la conselleria d’Agricultura ha anunciat que activarà un protocol d’ajuts com els que s’estan aplicant per l’incendi d’aquest estiu a la Ribera d’Ebre.

La consellera Teresa Jordà ha explicat avui, des de l’Albi, a la Conca, que encara no s’han pogut avaluar els danys, perquè tot està desfet, els pagesos no poden accedir a les finques i encara no es pot ni dibuixar el paisatge.

És per això que els tècnics treballaran de forma coordinada per sobrevolar la zona amb helicòpters i drons per delimitar els danys als cultius. Des de l’ACA es prioritzarà l’entrada al domini del riu per netejar la llera.

Jordà ha remarcat que es “conjuraran” perquè la comarca “se’n surti” i no se’n vegi afectada la seva capacitat productiva. Ha detallar que volen aplicar el mateix model d’ajuts que la Ribera d’Ebre.

Ara es prioritza el restabliment dels serveis perquè els pagesos puguin anar a veure com estan les finques, ja que en molts casos no hi poden ni accedir. A més a més, l’Ajuntament de l’Albi posa a disposició dels veïns un “servei de neteja” mentre ja s’ha recuperat la telefonia mòbil i poc a poc el subministrament elèctric.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp