Josep Morató/EFMR

El jove talent femení de l’Essències d’hivern captiva el públic de Montblanc

Andrea Motis, Sara Pi i Paula Grande van oferir dissabte un concert en format 360 graus a l'antiga església de Sant Francesc

La primera edició d’hivern del Festival Essències de Montblanc va omplir dissabte, 1 de desembre, l’antiga església de Sant Francesc. La solvència i talent de les joves Andrea Motis, Sara Pi i Paula Grande va seduir les 700 persones que van exhaurir les entrades d’aquest primer vespre de desembre a ritme de jazz i música negra.

Una de les singularitats de la nova proposta del Festival Essències va ser la posició del públic. Unes 120 persones estaven assegudes sobre l’escenari seguint els concerts de ben a prop. En aquesta edició també hi va haver food truck per als assisentens i vins de la DO Conca de Barberà i cerveses artesanes.

Després de tres edicions d’estiu, aquest era el primer cop que arribava el Festival Essències en format hivern, que encara no és clar si ha vingut per quedar-se. Andrea Motis, acompanyada per Joan Chamorro havia d’actuar el 25 d’agost, en el context del festival Essències d’aquest estiu, però el concert va quedar suspès a última hora. L’organització va decidir ajornar el concert per aquest 1 de desembre, però va aprofitar per vestir una tarda de concerts completant el cartell amb Sara Pi i Paula Grande. Els assistents que es van quedar sense el jazz de Motis han tingut l’entrada gratis per aquest dissabte.

El director del festival ha valorat molt positivament la cita d’aquest dissabte, ja que tenien dubtes de cara a omplir l’aforament. Pere Manresa reconeix que no només han tingut ple, sinó que l’aposta musical ha tret bona nota perquè molts dels assistents han descobert el potencial de Sara Pi i Paula Grande, que no són tan conegudes com Andrea Motis. Abans de confirmar si l’Essències es fixarà al calendari també durant els mesos d’hivern, Manresa considera que han d’acabar de fer balanç i reflexionar la decisió.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp