ACN

El judici contra el montblanquí acusat de jihadisme començarà a Madrid el 22 de gener

L'home de 27 anys va ser detingut l'any 2015 a Valls en el marc de l'operació Caronte

El judici que ha de processar el montblanquí detingut per jihadisme començarà a l’Audiència Nacional de Madrid el proper 22 de gener, segons publica avui el “Diari Més”. El procés, conegut com a operació Caronte, va detenir l’any 2015 una presumpta cèl·lula jihadista a Catalunya, amb vincles a Vals, Reus i Montblanc. L’operació va acabar amb 11 detinguts, entre ells la de l’home de Montblanc, de 27 anys, que des de llavors es troba en presó incondicional. En el moment de la seva detenció va transcendí que el jove s’hauria convertit a l’Islam uns tres anys abans.

El montblanquí va ser detingut a Valls i se l’acusa, d’haver participat suposadament en una de les escoltes amb més repercussió mediàtica entre les que es desprenen del sumari de l’operació, que va transcendir al seu moment. A la conversa, el jove montblanquí interpel·lava un altre presumpte integrant de la cèl·lula i deia “saps que morir per la causa d’Al·là no fa mal, oi?, És com un pessic”. A l’habitatge on el van detenir a Valls hi van trobar sacs buits amb diversos components químics.

La Fiscalia demana entre 7 i 19 anys de presó per als presumptes jihadistes del grup, sota el nom de Fraternitat Islàmica per a la Predicació de la Jihad. Sempre segons la fiscal del cas, la cèl·lula tindria com a finalitat cometre atemptats a l’Estat, tot que la seva preparació es trobava enacara en fase embrionària, i l’objectiu principal de la seva activitat passaria per l’adoctrinament i l’enviament de jihadistes a l’Iraq i a Síria. Per reivindicar els atemptats que poguessin perpetrar, havien fabricat també un logotip que incloïa una metralladora i un matxet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp