El Ministeri de Transports preveu un enllaç amb l’AP-2 a Vimbodí i Poblet

S'ha licitat el contracte per redactar els projectes de nous enllaços a l'AP-2 i AP-7

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat un contracte de serveis per lots per redactar diferents projectes lligats al traçat de l’AP-2 i AP-7. El Mitma ja ha redactat estudis previs sobre la distribució del trànsit des de la suspensió dels peatges a les dues autopistes. En el cas de l’AP-2, des del setembre del 2021.

L’objectiu d’aquests estudis ha estat veure com ha canviat el trànsit i la mobilitat a l’entorn d’aquestes autopistes. Ara el que es preveu, d’acord amb aquests estudis, és remodelar els enllaços existents o la implantació de nous.

El contracte es compon de set lots que preveu diverses actuacions a l’AP-2 i a l’AP-7. Un d’ells és la construcció d’un nou enllaç a l’AP-2 a Vimbodí i Poblet a la província de Tarragona i a Castelldans a la de Lleida. Si s’acaba materialitzant, l’AP-2 tindrà dues sortides i entrades a la Conca de Barberà: la ja existents a Montblanc i una altra a Vimbodí i Poblet. El pressupost dels set lots d’actuacions previstos és de 4,43 milions d’euros.

Des del Ministeri asseguren que “amb aquestes actuacions es persegueix resoldre la problemàtica associada a la configuració actual de les autopistes, amb trams molt llargs sense accessos. Per culpa d’aquesta falta de connectivitat, molts usuaris es veuen obligats a recórrer trajectes llargs per vies convencionals per després accedir a l’autopista”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp