Arxiu

El món del vi i el model mediambiental de la Conca a la segona edició del Visions 5.1

El cicle de xerrades arrenca el proper 12 de juny

El cicle Visions 5.1 programa la seva segona edició. Es tracta d’un cicle de xerrades que enguany arriba amb diverses novetats i amb una imatge gràfica renovada respecte a la passada edició. Si l’any passat l’organització va anar a càrrec de l’Associació La Conca 5.1, aquest any també s’hi afegeix l’Associació dels Amics del Castell de Barberà de la Conca.

Visions 5.1 es vol consolidar com una cita anual de reflexió entorn a temes importants i d’actualitat de la Conca de Barberà, a través de la veu i les experiències de persones de fora de la comarca, conjuntament amb persones que treballen al territori.

Aquesta nova edició presenta diverses temes sobre el món del vi i el model mediambiental de la Conca. L’estrena serà el proper 12 de juny, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, a les 18.30 h. La primera jornada consistirà en la presentació del documental El Moment, un viatge a la terra del cerç sobre la societat i el vi a la Terra Alta. Tot seguit hi haurà un debat sobre les diferències i les semblances entre la Terra Alta i la Conca de Barberà, amb Elisenda Trilla, directora del documental que es presentarà i també autora d’un altre documental sobre el Priorat; l’Oriol Pérez de Tudela, comercial de vi i un dels protagonistes del documental; Carles Bertran, president dels Amics del Castell de Barberà de la Conca i responsable de la secció Desenvolupament Social i Territori de la La Conca 5.1, i Antón Castellà, viticultor i un dels socis de GATZARAvins.

El segon debat tindrà lloc el 3 de juliol, al Museu Arxiu de Montblanc, a les 20 h. Aquesta sessió tractarà sobre el model mediambiental de la Conca de Barberà, sobre les diverses eines que es poden utilitzar i crear per potenciar i preservar el nostre entorn natural i mediambiental, com ara la Carta del Paisatge. Comptarà amb la presència de Joan Nogué, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya; Roser Vernet, coordinadora de l’Associació Prioritat del Priorat; Núria Foguet presidenta dels Amics del Paratge de Poblet, i Xavi Buqueras, tècnic del Paratge Natural del Poblet.

La tercera jornada es farà el dia 11 de juliol, al castell de Barberà de la Conca, a les 19 h. Tractarà sobre la comercialització i la promoció del vi de la Conca i del vi català. Comptarà amb la participació d’Alicia Estrada, experta en vi i enoturisme, responsable del blog Vinoturismo autora de diversos llibres sobre vi; Joan Gómez Pallarès, expert en el món del vi, responsable del blog Devinis, autor de llibres i articles sobre vi i enoturisme; Carles Andreu, president de la DO Conca de Barberà, i Mariona Vendrell, sòcia de Succés Vinícola.

Ràdio Montblanc tornarà a col·laborar amb el cicle Visions 5.1 amb l’enregistrament de les xerrades. També hi participen laConcaDiari.cat i La Veu Jove de la Conca. El cicle de debats també compta amb el suport del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la delegació de Cultura de la Generalitat a Tarragona, l’Ajuntament de Barberà de la Conca, l’Ajuntament de Montblanc i la Diputació de Tarragona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp