Cedida

El montblanquí Xavier Gistas, distingit amb l’insígnia d’argent de la Federació de Bàsquet

Rep el reconeixement pels seus quinze anys com a auxiliar de taula als partits de bàsquet

El montblanquí Xavier Gistas ha rebut la insígnia d’argent de la Representació Territorial de la Federació Catalana de Bàsquet per la seva trajectòria de quinze anys com a auxiliar de taula. Gistas va rebre aquest reconeixement en el marc de la Diada Territorial del Bàsquet que es va celebrar el passat 8 de juliol a Tarragona.

En aquest acte, l’ens federatiu atorga trofeus i plaques als equips que han guanyat les diverses competicions provincials i, també, els conjunts tarragonins que han assolit l’ascens de categoria. A més, també es distingeixen els ajuntaments de la demarcació que col·laboren amb la federació i a esportistes, àrbitres o altres personalitats que treballen o han destacat en alguna faceta de l’esport de la cistella.

Xavier Gistas es va iniciar en l’esport de la cistella als 6 anys, en l’Escola de Bàsquet de la Secció Basquetbol Casal Montblanquí. Des de llavors, va passar per totes les categories (mini, infantil, cadet i juvenil) fins a arribar al primer equip del conjunt casalista. L’any 2001, una lesió de genoll el va fer apartar de les pistes, i va decidir que seguiria en el món del bàsquet com a auxiliar de taula de la Federació Catalana de Basquetbol. En aquests moments, Xavier Gistas és auxiliar de taula de lliga LEB.

Entre els partits que ha realitzat Xavier Gistas en aquests 15 anys, cal destacar la participació, l’any 2003, en el Memorial Booth de Menorca, en què hi van participar diversos equips cadets que tenen el seu primer equip a la lliga ACB, diverses finals de Campionats de Catalunya i amistosos de pretemporada de la lliga ACB, en què destaca un FC Barcelona-Reial Madrid jugat l’any 2009 a Reus.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp