Joan López

El Museu del Pessebre de Catalunya obrirà portes aquest Nadal

Dissabte es va fer una visita d'obres amb diverses institucions i responsables de la Fundació 'la Caixa'

El Museu del Pessebre de Catalunya obrirà portes abans d’aquest Nadal a Montblanc. Aquest passat dissabte es va realitzar una visita d’obres per saber en quin punt del procés està el museu. L’edifici té quatre sales, actualment només falta arreglar i museïtzar la planta baixa i també col•locar tots els diorames al museu, a més d’acabar la façana per la part del darrere. És per això que el patronat d’aquest museu espera obrir les portes abans de Nadal.

El museu tindrà una sala itinerant de diorames, ja que el al seu fons en té més de 500. La Federació Catalana de Pessebristes, formada per unes 65 entitats decidirà quins s’exposen i quins no. A més a més també té una sala de tallers que disposarà d’un forn perquè es pugui ensenyar als visitants com es couen les figures. El responsable del museu, Ismael Porta, destaca que “ho tenim ja tot força enllestit per obrir portes al Nadal”. Per la seva banda, Maika Gené, directora d’àrea de negoci de Caixabank a Tarragona interior destacava dissabte que “aquest suport farà tirar endavant el projecte de turisme pel museu i per Montblanc”.

El museu costarà un milió d’euros dels quals uns 200.000 els aporta la Fundació la Caixa. En aquest projecte també hi participen diverses institucions com el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i el mateix Ajuntament de Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp