Josep Ardila

El nou cartipàs municipal de Montblanc estrena les regidories d’habitatge i igualtat

El plenari ha aprovat les noves competències dels regidors i el nou càrrec de confiança que serà Toni Cartanyà

L’equip de govern ha donat a conèixer el nou cartipàs municipal al primer ple de caràcter extraordinari de la legislatura, celebrat aquest dimecres 26 de juny.

El nou cartipàs municipal estrena algunes regidories, com ara habitatge i igualtat, però en termes generals és continuista amb l’anterior mandat. Alguns dels regidors que ja formaven part del govern el passat mandat, però, han canviat de cartera.

Josep Andreu, a banda de l’alcaldia, assumirà també les competències en matèria de patrimoni. Francesc Benet assumirà les carteres d’urbanisme, habitatge, rehabilitació, indústria, Policia Local i Protecció Civil. Carme Pallàs serà la regidora de benestar social, comerç, ensenyament i de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. Judit Pere assumirà les competència de cultura, festes, participació i transparència. Turisme, esports, joventut i mobilitat ho assumirà el regidor Oriol Pallissó. Santi Porta serà el regidor de manteniment, edificis municipals, medi ambient i ecologia, salut pública i pedanies, i Cesc Viñas serà el regidor d’hisenda i règim intern, comunicació, tecnologies de la informació i igualtat, aquesta darrera nova regidoria.

El plenari aprova les retribucions dels regidors
Dels set regidors de l’equip de govern, tres tindran dedicació parcial a l’Ajuntament. L’alcalde, Josep Andreu, percebrà 30.000 euros bruts anuals per una dedicació del 80% de la jornada, mentre que Santi Porta i Cesc Viñas dedicaran a l’Ajuntament un 50% de la jornada i percebran 17.000 euros bruts anuals.

Pel que fa a les retribucions de la resta de regidors, els càrrecs electes cobraran 325 euros per assistència a cada un dels plenaris, 220 euros per sessió els membres de la junta de govern local, 50 euros els regidors assistents a les comissions informatives i 50 euros per sessió als que participin a la comissió especial de comptes. En aquest cas, cada regidor no podrà cobrar més de 17.000 euros l’any.

En aquest punt, Junts per Montblanc ha destacat que “no compartim les dedicacions parcials dels regidors, ja que els que no estan a la junta de govern cobren per dedicació parcial. Esperem que les dedicacions estiguin també a un compliment d’horaris i de l’activitat que se l’hi ha encomanat, esperem que sigui així” ha dit Marc Vinya. L’alcalde, per la seva banda, ha demanat també implicació als regidors a l’oposició. Els retribucions s’han aprovat amb els set vots a favor del govern i els sis vots en contra de Junts per Montblanc i el PSC.

La junta de govern estarà presidida per l’alcalde i formada pels regidors Francesc Benet, Carme Pallàs, Judit Pere i Oriol Pallissó. Aquestes mateixos regidors seran els primers, segon, tercer i quart tinent d’alcalde respectivament.

Aquest primer plenari també ha aprovat les comissions informatives, que aquesta legislatura seran tres: la de territori, la d’hisenda i economia i la de persones, i estarà formada per 5 membres d’Agrupament Catalanista, 3 de Junts per Montblanc i 1 del PSC.

D’altra banda, el ple també ha acordat que els plenaris es faran una vegada al mes, el segon dimecres de mes a les 8 del vespre.

Toni Cartanyà, nou secretari d’alcaldia
El nou equip de govern ha nomenat també, en aquest primer plenari, el seu càrrec de confiança, que aquesta legislatura serà Toni Cartanyà. El que va ser president de les Festes de la Serra del 2016 assumirà al càrrec de secretari d’alcaldia, en substitució de Francesc Xavier Gistas, que ho ha fet les darreres tres legislatures.

Cartanyà, que percebrà un sou anual de 22.000 euros anuals, serà l’encarregat de coordinar l’alcaldia i les diverses regidories aixi assessorar l’equip de govern. El càrrec s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció dels dos grups a l’oposició.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp