laConcaDiari.cat

El nou sistema d’emergències envia el metge de l’ambulància de Montblanc a Alcover

Aquest dijous han començat a funcionar els Vehicles d'Intervenció Ràpida

Aquest dijous ha entrat en funcionament el nou sistema d’emergències mèdiques del Camp de Tarragona i que afecta directament la Conca de Barberà. Amb el nou sistema, els professionals estaran dispersos en tres tipus de vehicles: les ambulàncies de Suport Vital Bàsic, les de Suport Vital Avançat i els Vehicles d’Intervenció Ràpida. Aquests darrers seran els únics vehicles amb un metge.

Això farà que l’ambulància de Montblanc es quedi sense metge, ja que aquesta estarà situat físicament a Alcover amb el Vehicle d’Intervenci Ràpida, i que a banda de donar servei a la Conca de Barberà, també cobreix l’àrea de l’Alt Camp i el Baix Camp. En total, al Camp de Tarragona hi haurà 46 nous vehicles, 39 dels quals seran de suport vital bàsic.

El sistema ha estat criticat des de la Conca de Barberà, ja que deixa a la comarca sense un metge de manera permanent. De fet, el metge estarà a Alcover i haurà de cobrir fins a tres comarques. Des del SEM assegren que “estem segurs que la resposta serà més ràpida que ara.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp