PDeCAT

El PDeCAT de Montblanc denuncia deixadesa al Pont Vell

Asseguran que "l'equip de govern improvisa"

El Partit Demòcrata de Montblanc considera que les actuacions que l’ajuntament està fent a l’entorn del Pont Vell només responen a la “improvisació”. El PDeCAT assegura que “tot i les peticions d’actuació que s’ha fet per part del grup i per part de veïns, no s’han emprès accions clares de millora d’aquests espais”.

En un comunicat enviat als mitjans de comunicació destaquen que “tot i que a l’Ajuntament de Montblanc existeix un projecte per consolidar un mur al camí d’accés al centre educatiu i el cementiri municipal, que data del setembre del 2016, l’estat de degradació d’aquest pas cada dia és més gran”, i afegeix que “segons els serveis tècnics municipals l’obra es podria executar, ja que el projecte també inclou la integració del mur medieval que va aparèixer fa uns mesos”. El Partit Demòcrata veu en aquesta situació “deixadesa i manca de voluntat per resoldre-ho. Les cates arqueològiques de l’edifici del Kursaal estan centrant l’atenció de l’equip de govern, deixant de banda la problemàtica del Pont Vell”.

Per al cap de llista del PDeCAT, Francesc Viñas, la situació d’aquest camí “ens preocupa perquè, a banda dels joves que van a la Mercè, per aquí hi passen també els usuaris de l’escola d’adults i gent gran que va al cementiri i tal com està algú pot prendre mal”.

El partit també denuncia l’estat del mur medieval que l’Ajuntament va localitzar a la zona. El regidor Marc Vinya destaca que “el mur medieval presentat als mitjans de comunicació com un gran element patrimonial, fa molt temps que es troba partit en tres trossos i llençat al mig del riu”. Vinya ha afegit que “havent-hi un projecte i recomanacions tècniques de com moure aquest mur, es va tirar pel dret i ara està tal com va quedar, quan es va partir per no seguir les recomanacions dels tècnics“.

El Partit Demòcrata no vol entrar a valorar la modificació del pla general de Montblanc en l’àmbit del Pont Vell, ja que, asseguren, “la seva manca de concreció i la improvisació que veiem en aquestes actuacions, no ens permet poder emetre una opinió”. És per aquest motiu que al darrer ple es va abstenir al punt on es va modificar el pla general que afecta al Pont Vell. “No tenim clar que es vol fer en aquest espai, cada vegada més es posen projectes, sobre projectes i no veiem res definit. La sensació és que no hi ha planificació” ha dit Francesc Viñas.

El Partit Demòcrata lamenta, a més, les molèsties que s’estan causant als veïns de la zona, que diuen “estan cansats de tant temps de demores i inacció, tal com es va poder veure al darrer ple”. Els regidors del PDeCAT expliquen que han rebut les queixes i demandes de propietaris de l’entorn del Pont Vell “i les hem traslladat al ple sense obtenir una resposta clara”. El partit considera que “els compromisos que s’adopten per part de l’equip de govern no són creïbles, després de veure com ha anat passant el temps i no s’han vist millores significatives”.

Des de l’equip de govern, el regidor d’urbanisme Joan Casellas, ha destacat que “mai s’havia actuat a l’entorn del Pont Vell, estem parlant d’un projecte molt gran, i nosaltres hem decidit actuar-hi, però és una cosa lenta”. Afegeix que “hem d’anar un pas darrere de l’altre, la nostra voluntat és acabar-ho aquesta legislatura”.

Casellas ha destacat que “ara que hem aprovat l’àmbit d’actuació, ja tenim clares les zones verdes i d’equipament, i ja tenim contacte amb un paisatgista per definir encara més el projecte”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp