TAC12

El PDeCAT de Montblanc presenta una llista de propostes per a les ordenances fiscals del 2019

El grup municipal proposa bonificar taxes i impostos

El grup municipal del PDeCAT a Montblanc ha fet arribar a l’equip de govern una bateria de propostes per bonificar taxes i impostos de cara a les ordenances fiscals de l’any 2019, que el consistori ha d’aprovar en plenari durant les properes setmanes.

En un comunicat fet públic, el grup municipal del PDeCAT assegura que “les taxes i impostos municipals no tenen suficientment en compte la realitat social de moltes persones, i per aquest motiu hem proposta una sèrie de bonificacions”. El seu portaveu, Marc Vinya, destaca que aquestes propostes no són una baixada generalitzada,”es tracta d’ajudar a les persones que més necessiten una atenció especial”. Segons Vinya, amb aquestes bonificacions és vol prestar atenció a les famílies nombroses i monoparentals i a les persones, que com molts pensionistes, tenen baixos ingressos.

Les propostes del PDeCAT també inclouen mesures per afavorir l’obertura d’establiments o fomentar la rehabilitació d’habitatges. Les mesures inclouen diversos àmbits, com ara bonificar els impostos d’obres, l’IBI, els vehicles o rebaixes en la taxa d’escombraries. La proposta també fa un gest cap a les persones celíaques, demanant que es rebaixi la taxa d’escombraries a aquest col·lectiu. Segons Marc Vinya “és una qüestió simbòlica cap a aquestes persones i segur que hi ha altres casos que es podrien incloure, però hem volgut fer aquest petit pas, en coherència a la moció que es va aprovar, fa mesos, i que se centrava a tenir en compte aquesta problemàtica”.

Les ordenances que el PDeCAT vol impulsar estan centrades en les persones que poden tenir dificultats especials, per aquest motiu, la major part de les mesures tenen un condicionant econòmic centrat en els ingressos que perceben els beneficiaris.

Des dl grup municipal s’assegura que “algunes d’aquestes propostes ja s’han fet arribar a l’equip de govern en altres ocasions. Val a dir, que en exercicis anteriors algunes es van acceptar i altres es van rebutjar. Ara, el grup municipal del Partit Demòcrata, les amplia i les reformula amb la intenció de consolidar les millores acceptades i vigents, i aconseguir introduir-ne de noves”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp