Enric Mercadé

El Pessebre Vivent de l’Espluga amplia recorregut i escenes

Es faran diverses representacions els dies 26 i 27 de desembre

L’Espluga de Francolí es comença a transformar per viatjar en el temps amb el Pessebre Vivent que es celebra bianualment al nucli antic de la població, des de l’any 2009. Aquest any es representarà el dissabte i diumenge 26 i 27 de la tarda. Com a novetat se’n faran 5 representacions diàries, per tal d’alleugerir l’espera a les cues.

El dia de Sant Esteve es podrà veure a les 19h, 19.30h, 20h, 20.30h i 21h, i l’endemà diumenge, a les 18h, 18.30h, 19h, 19.30h, 20h. Les entrades es vendran al preu de 3€ a la plaça de l’Església que enguany també serà, com a novetat, el final del recorregut. Els visitants es desplaçaran fins el carrer Penitents per tal d’entrar al recinte del Pessebre, diversos carrers dels barris del Capuig i l’antic Castell de l’Espluga, convertits en el Betlem de fa més de 2.000 anys.

Aquest any el recorregut del Pessebre ja no inclourà escenes disperses, i oferirà una total continuïtat des de l’entrada fins la sortida. Per això s’ha escollit el recorregut a la inversa dels altres anys. La cua d’entrada ja es farà per carrers emblemàtics com el del Calvari, una zona que pròximament inaugurarà la Ruta Templera i Hospitalera, un projecte turístic per narrar l’origen medieval de la vila.

El coordinador del pessebre vivent, Xavier Lozano, destaca que “esperem que la xifra de 2.000 visitants esperem que es mantingui i per això hem fet aquest canvi d’accés al recinte que serà més fluït”.

La incorporació del carrer Penitents al recinte permetrà estrenar noves escenes a l’interior d’algunes cases, i una nova ubicació per l’escena de l’Anunciació als Pastors. En total hi haurà una trentena d’escenes amb un centenar d’actors i actrius. No hi faltaran els episodis bíblics propis del Nadal, com l’anunciació a Maria, la fusteria de Josep, l’anunciació als Pastors, el Naixement i l’Epifania, el temple jueu; i escenes de la vida quotidiana com la matança del porc, la formatgeria, l’hort i el bosc, el mercat, la quadra de cavalls, la dona que fila, la vida a casa, el forjador (de nova creació), la carbassera, la castanyera, i el campament d’armats, a més de l’hostal de Betlem.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp