J.Ardila

El ple aprova una modifició del Pla General per la remodelació a l’entorn del Pont Vell

L'oposició va criticar la manca de projecte

El ple de l’Ajuntament de Montblanc del passat dimecres 29 de març va aprovar una modificació puntual del Pla General del municipi per les obres de millora a l’entorn del Pont Vell. Es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció del PDeCAT i el no de la CUP i la FIC.

Les principals modificacions són la qualificació, com a espais lliures d’ús públic, dels solars lliures d’edificació que estan annexos a l’arxiu comarcal; l’eliminació de la Unitat d’Actuació CH7 del PERI i la reordenació de la unitat amb la qualificació de la part sud, al costat del riu Francolí, com a espais lliures d’ús públic. També contempla la reordenació de l’illa situada a la part oest de la Unitat d’Actuació CH7 amb la qualificació de l’antiga bòbila com a equipament cultural i històric; i el reajust en la delimitació d’algunes zones pròximes al Pont Vell, com són l’illa residencial situada a la part oest de l’antiga Unitat d’Actuació CH6 del PERI i les àrees situades a l’àmbit del riu Francolí qualificades com a protecció de sistemes i com a protecció hidrogràfica.

La finalitat d’aquesta modificació és millorar les condicions urbanístiques en l’entrada pel Pont Vell al centre històric de Montblanc.

El regidor de la FIC, Toni Gutiérrez, va destacar que “aquest projecte del Pont Vell és molt del vostre grup, nosaltres no compartim molts aspectes del projecte,sobretot perquè la inversió total serà molt important”. Gutiérrez es va mostrar crític amb la compra d’habitatges i amb la quantitat econòmica que s’hi destinarà, i va afegir que “esperem que l’alcalde sigui capaç d’explicar-nos quant ens costarà el projecte”.

La CUP va fer el discurs mes crític. La regidora Laura Aluja va destacar que “els espais fluvials no són un jardí urbà, no es pot tractar com una plaça qualsevol, és un ecosistema i això no s’ha tingut en compte en cap de les actuacions, ens l’hem carregat”. Aluja també va destacar que “comprar un magatzem per ampliar l’Arxiu és un pedaç més tenint en compte la necessitat d’ampliar-lo en un nou edifici”. També destacava que “és interessant recuperar la bòbila de cal Soler, però un bar no és un equipament. Les actuacions al Pont Vell formen part del projecte i la voluntat d’una persona”.

El PDeCAT es va abstenir en la votació. Cesc Viñas va destacar que “és un gran projecte, del qual hem anat fent modificacions però no es concreta com serà, falta concreció”. Viñas afegia que “la situació actual és complexa pels veïns i sembla que solucionar-ho va per llarg. S’ha de realitzar, però falta delimitar el projecte”.

El regidor d’urbanisme i medi ambient, Joan Casellas, va explicar que es contractarà un arquitecte de paisatge, un especialista en la matèria, per poder concretar encara més tot el projecte. “Li hem demanat que tingui en compte el patrimoni monumental i natural del Pont Vell, i com hem de fer compatible una cosa amb l’altra”, destaca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp