Ràdio Montblanc

El ple de Montblanc tomba una moció de la CUP sobre el cas ‘Berskha’

El partit demanava que l'Ajuntament de Tarragona es retiri de l'acusació particular

La CUP es va quedar sola al ple de l’Ajuntament de Montblanc d’aquest dimecres defensant una moció sobre el cas ‘Berskha’ de Tarragona. La moció demana que l’Ajuntament de Tarragona es retiri de l’acusació particular del cas. Els fets es remunten a l’any 2009, quan diverses persones d’un col·lectiu feminista de la ciutat van ser presumptament agredides per agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona. El col·lectiu va denunciar el cas, mentre que el cos policial també ho va fer. La CUP demana, també a Tarragona, que el consistori es retiri de l’acusació particular.

Això és el que va demanar ahir la CUP de Montblanc, que es va quedar sola defensant la moció. Es va rebutjar amb els dos vots a favor de la CUP, dues abstencions de CDC i el vot contrari de la FIC i ACM. L’alcalde, Josep Andreu, va argumentar el vot contrari de l’equip de govern assegurant que “nosaltres defensem l’autonomia municipal, i crec que l’Ajuntament de Montblanc no ha de desautoritzar el que va votar el ple sobirà de l’Ajuntament de Tarragona. Tampoc m’agradaria que algú fes el mateix amb l’Ajuntament de Montblanc”. Va afegir, a més, que “si fóssim regidors a Tarragona hauríem fet el mateix que els nostres companys d’ERC”.

El mateix argument va utilitzar CDC, tot i que van decidir abstenir-se. Cesc Viñas va destacar que “no és competència del plenari de Montblanc reprovar o no les decisions del ple de l’Ajuntament de Tarragona” i va destacar que “ara la justícia seguirà el seu curs, i és qui haurà de determinar si hi ha o no un delicte”. Des de la FIC, Toni Gutiérrez, va argumentar que “la moció dona la impressió que posa en qüestió la Guàrdia Urbana, és el que em fa tirar més enrere, no es pot generalitzar, el camí bo és de la justícia si algú ha comés un error”.

La regidora cupaire Laura Aluja, per la seva banda, va assegurar que “estem d’acord amb l’autonomia local, però també amb conceptes com la solidaritat o feminisme, i entenem que rectificar injustícies està per sobre de l’àmbit municipal. De la mateixa manera que sovint som crítics amb l’Estat, també ho podem ser amb decisions equivocades que prenen administracions locals més properes”. Aluja també va preguntar si “els regidors i especialment les regidores esteu d’acord en que s’empresoni a dones que denuncien la pressió estètica”.

Aquesta pregunta va generar polèmica, que va expressar el regidor de la FIC, assegurant que ´”no entenc el que estàs preguntant, no és el que diu la moció que heu presentat”, i va afegir que “sembla que vulguis donar a entendre que els regidors de l’Ajuntament de Montblanc estan en contra de les feministes, vols barrejar la moció amb altres conceptes”.

El judici del cas tindrà lloc els propers 9 i 10 de novembre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp