Arxiu

El PNIN de Poblet celebra el Dia Europeu dels Parcs amb l’estrena d’un itinerari geològic

Es celebra aquest dissabte 23 de maig

El Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet celebra, aquest proper dissabte, el Dia Europeu dels Parcs estrenant un nou itinerari geològic, que pretén donar a conèixer la geologia i les diferents explotacions mineres i pedreres que hi ha hagut al PNIN de Poblet. L’itinerari, que sortirà a les 8:30 del matí, té una dificultat mitjana-alta, surt des de l’àrea de lleure de la Roca de l’Abella i puja pel model granític de la Tartera del Roc Ponent.

Cal advertir que aquest tram presenta una certa dificultat ja que a mesura que es va avançant entre grans boles granítiques, es guanya alçada fins arribar, aproximadament, als 900m. Una vegada a la creu del Roc Ponent, lloc privilegiat per les vistes que ofereix, l’itinerari continua tot travessant diversos punts d’interès geològic com ara antigues mines de barita i pedreres a cel obert.

Més tard, sobre les 11:30h, a l’àrea de lleure de la Roca de l’Abella, a on s’hi troba ubicat el Centre d’Interpretació del Bosc de Poblet, es realitzaran tallers per tal de divulgar entre els participants els elements geològics del Paratge així i com els usos que se’n deriven. També es faran grups per tal visitar l’antiga pedrera del Ginebre, que es troba al inici del itinerari geològic, i a on s’explicarà quins materials s’extreien i com eren aquestes feines al voltant dels anys 70.

Finalment, s’oferirà per a tots els assistents un vermut amb productes locals per tal de donar com a inaugurat el nou itinerari Geològic.

Per a més informació contacteu amb la oficina de gestió del Paratge Natural de Poblet trucant al 977871732, o a través de pnpoblet@gencat.cat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp