PNIN de Poblet

El PNIN de Poblet celebrarà el Dia Europeu dels Parcs estrenant un itinerari forestal terapèutic

L'activitat tindrà lloc el proper dissabte 27 de maig

El PNIN de Poblet celebrarà, aquest proper dissabte, el Dia Europeu dels Parcs. S’ha organitzat un programa d’activitats que, entre d’altres, permetrà gaudir de l’entorn del nou itinerari forestal terapèutic.

Es faran dos recorreguts guiats per l’itinerari forestal terapèutic, un a les 10h i el segon torn a les 12h. Al llarg del recorregut es realitzarà un bany de bosc, un concepte traduït directament del terme japonès ‘shinrin-yoku’. Es tracta de fer caminades en silenci per boscos madurs, les que moltes vegades poden anar acompanyades d’exercicis de respiració i relaxació. El guiatge serà a càrrec de la Marina Castells, biòloga i terapeuta, que proporcionarà eines per aprofundir en el benestar físic, mental i emocional.

D’altra banda, a una zona de l’itinerari forestal terapèutic s’hi podran veure intervencions d’art forest, així com participar en la seva creació. Es tracta d’una nova tendència artística que es centra en la creació d’obres efímeres a partir dels elements naturals que podem trobar al bosc. La intervenció serà a càrrec d’en Xavier Sis, artista-escultor, qui promou des de una visió artística i amb caire divulgador, la conservació i el coneixement del nostre entorn natural.

Pels més petits i famílies, es faran diversos tallers en els que podran experimentar com fer una petita obra artística utilitzant els elements naturals del bosc; a més de conèixer la procedència de cadascun d’aquests elements.

Per participar en la celebració del Dia Europeu dels Parcs us heu de dirigir a l’àrea de lleure de la casa forestal de Castellfollit de 10-14h. Per a una millor organització de la jornada, us podeu inscriure contactant amb el Paratge Natural de Poblet (pnpoblet@gencat.cat).

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp