Ràdio Montblanc

El primer cap de setmana de Clickània atrau 6.500 visitants a Montblanc

El festival de Playmobil continuarà el proper cap de setmana

La novena edició del festival de Playmobil ha arrencat amb força. Unes 6.500 persones han gaudit del primer cap de setmana de Clickània al recinte de l’antiga església de Sant Francesc de Montblanc. La pluja de diumenge ha condicionat molts desplaçaments, tanmateix al llarg del dia el festival ha tingut vora 3.200 visitants.

La valoració dels assistents ha estat molt bona i les novetats han estat molt ben acollides. L’exposició ClickPatum ha agradat molt i ha permès donar-li un aire diferent a la sala de les Corts Catalanes. Els diorames temàtics han sorprès per la varietat temàtica i la complexitat dels muntatges.

La tipologia de públic ha tornat a ser majoritàriament familiar i de proximitat. Montblanc atrau visitants del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, l’àrea metropolitana de Barcelona, el Penedès, la Catalunya Central i la plana de Lleida. En aquesta ocasió, a més, s’ha notat un increment de visitants del País Valencià que han aprofitat la festivitat del 9 d’octubre per viatjar, i també s’ha notat la presència de visitants d’Osona i les comarques de Girona.

Els milers de visitants que han passat per Clickània han ajudat a dinamitzar el teixit econòmic de Montblanc. Els comerços de la vila i, molt especialment, els restaurants han notat positivament l’efecte del festival. Cal destacar que enguany hi ha hagut una especial implicació de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, patrocinadora de l’exposició ClickPatum, i que ofereix vals de compra en els sortejos diaris que es fan al festival.

El proper cap de setmana es repetirà la mateixa programació: exposicions, espai de venda, jocs i tallers, actuacions al carrer, concurs del click amagat, concurs de diorames,..

El concurs popular de diorames torna a ser doble, amb més d’una trentena de participants cada cap de setmana. Els guanyadors del primer cap de setmana han estat. Categoria Espitllera (fins a 6 anys): 1r. Cristina Martí i 2n. (ex-aequo) Nil Asensio i Biel Campdepadrós. Categoria Merlet (de 7 a 11 anys): 1r. Ferran Gil i 2n. Anna Brugarolas. Categoria Torre (de 12 a 16 anys): 1r. Marta Andreu i 2n. Anna Andreu. Categoria Muralla (més de 17 anys): 1r. Anna Maria López i 2n. Òscar Torres.

Enguany també es repeteix el concurs d’Instagram i fins el diumenge 16 els aficionats hi podran prendre part. El dia 19 d’octubre es triarà la foto guanyadora d’entre cinc imatges finalistes a través del compte de @montblanc_medieval. Per participar cal ser seguidor de @montblancmedieval i etiquetar les fotos amb els hashtags #montblancmedieval i #clickània2016.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp