J. Ardila

El Riubombori combinarà música, dansa, circ i poesia en la sisena edició del festival

Es farà a l'Espluga de Francolí el 2 de juliol i comptarà amb un col·loqui de Roger Mas

El festival Riubombori de música i cantautors de la Conca de Barberà arriba a la sisena edició carregat de novetats. L’organització, La Cultural Jordi Francolí, l’ha volgut convertir en un festival multidisciplinar, que combinarà música en directe, circ, dansa i poesia. És una de les principals novetats del festival, que tindrà lloc a l’Espluga de Francolí el proper 2 de juliol al jardí dels Francolins.

El cartell d’aquest 2016 el formem grups i cantautors de la Conca de Barberà i d’altres comarques veïnes, i hi actuaran Cotés, Daniel Sàez, Elena Volpini, Jordi Pèlach, Oriol Casals, Rodamilans, Sara Oriol, Xavier Miró i la música dels dj’s Soul Rebels. El festival, a més, comptarà enguany amb un col·loqui amb el cantautor Roger Mas, del qual Jordi Francolí n’era un gran admirador. El cantautor parlarà del món de la música i dels cantautors.

Les actuacions musicals es combinaran, per primera vegada, amb la dansa, el circ i la poesia. Es podran veure les coreografies de Jèssica Estadella, la poesia de Benjamí Heras i els malabars de foc de Cris Bonet. “Volem fer un festival multidisciplinar i donar cabuda a altres arts de la Conca de Barberà. Creiem en el territori i sempre ens agrada incorporar gent”, explica Enric Mercadé, de la La Cultural Jordi Francolí.

El Riubombori, com en altres edicions, també comptarà amb un servei de bar, un punt d’informació i hi haurà la possibilitat de sopar. Enguany s’habilitarà una zona de terrassa amb taules i amb vistes a l’escenari per poder seguir les actuacions tot sopant. Com sempre, hi haurà productes ecològics, vins de la DO Conca de Barberà i una decoració sostenible i reutilitzable. Enguany, a més, l’Ajuntament de l’Espluga està instal·lant un escenari fixe al Jardí dels Francolins que permetrà guanyar espai i comoditat, i que amb tota probabilitat s’estrenarà el dia del festival.

El cartell, obra d’Adrià Pena
Com cada any, el cartell del Riubombori es converteix en un aparador d’un artista de la Conca de Barberà. En aquesta ocasió, el montblanquí Adrià Pena ha estat l’encarregat de dissenyar el cartell del festival. El cartell, creat amb la tècnica del collage, combina imatges antigues amb partitures musicals. “La idea era mostrar el meu treball, i vaig decidir crear el cartell amb el collage, que és una de les bases de les meves obres”, explica Pena, que afegeix que “he utilitzat papers antics, buscant l’estètica vintage i una mica alternativa, com el mateix festival”.

La Cultural Jordi Francolí també aposta enguany per la venta de samarretes com a font de finançament. Es podran adquirir al preu de 10 euros a diversos establiments de la comarca i el mateix dia del festival.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp