Protecció Civil Montblanc

El temporal deixa a la Conca acumulacions de més de 100 litres per metre quadrat

A Blancafort van caure fins a 116,6 litres

El temporal que ha escombrat el territori aquesta nit de diumenge i matinada de dilluns s’ha traduït en fortes pluges a la Conca de Barberà, tot i que no ha causat danys destacables. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, l’acumulació de precipitació més important de la comarca s’ha registrat a Blancafort, amb 116,6 litres per metre quadrat, seguit de Santa Coloma de Queralt, amb 100,8 litres per metre quadrat.

A Montblanc, Protecció Civil va haver de tallar per precaució, ahir a la nit, l’accés de camins que condueixen cap a rieres i torrents pels grans cabals que baixaven per aquests cursos d’aigua.

De fet, en un d’aquests punts es va produir un ensurt. I és que, segons s’informa des de Bombers de la Generalitat, uns joves van haver de ser rescatats, després que el cotxe amb el qual circulaven fos arrossegat per la força de l’aigua i quedessin atrapats al seu interior. Els fets van succeir a les 20,34 h. al camí que porta cap a la benzinera que es troba a l’autopista AP-2, a l’altura de Montblanc. Fins al lloc dels fets, es va desplaçar una dotació de bombers. En aquell moment, el nivell de l’aigua ja havia baixat i, primerament, es va procedir a rescatar els joves, que van ser traslladats a una zona pavimentada i segura. A continuació, es va treure el vehicle del camí. D’altra banda, a la N-240, a l’altura de Vimbodí i Poblet en direcció Lleida, es va produir una topada sense ferits.

Protecció Civil manté per les properes hores l’Alerta del Pla INUNCAT i del VENTCAT. Tot i que les pluges estan remetent, els cabals de rius i rieres encara són elevats. Fins avui a les 8 del matí, el telèfon d’emergències 112 havia rebut un total de 1.276 trucades, 26 de les quals s’han fet des de la Conca de Barberà i 249 en el conjunt de la província de Tarragona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp