Cedida

El treballs al Pont Vell deixen al descobert un mur d’origen medieval

Es creu que estava col·locat de manera perpendicular al pont

Els treballs de millora que s’està fent a l’entorn del Pont Vell de Montblanc han deixat al descobert un mur de pedra d’origen medieval, dels segles XII o XIII.

Va ser tot just el passat divendres quan es va trobar aquest mur de pedra i un altre d’argamassa, que es creu que estava col·locat de manera perpendicular al Pont Vell. El mur s’ha trobat gràcies als treballs que s’han fet per rebaixar el nivell del terra i deixar descobert un dels arcs del pont medieval.

Es creu que el mur hauria quedat tapat després dels forts aiguats de Sant Lluc, documentats de l’octubre de l’any 1930.

Aquesta troballa podria modificar el projecte de millor de l’entorn del Pont Vell. De fe, després de les Festes de la Serra, es continuaran fent excavacions arqueològiques per determinar si hi ha més restes d’aquest mur medieval. També s’actuarà a l’altre banda, a tocar de l’hospital de Santa Magdalena, on fins fa pocs anys hi havia horts de particulars.

Tot plegat forma part d’un projecte més ampli, per reconvertir l’entorn en un parc fluvial obert als ciutadans. A l’octubre l’ajuntament preveu tenir llest el projecte per executar-lo l’any vinent.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp