CIE

El trepat i els vins del Viver de Celleristes triomfen a la Guia Parker

És la més prestigiosa i influent del món i els vins de la Conca han obtingut qualificacions per sobre dels 90 punts

La varietat de vi Trepat, el tret distintiu de la Conca de Barberà, ha entrat per primer cop en el selecte grup de vins excel·lents a escala mundial. Si en els darrers anys la bona feina dels cellers de la comarca s’havia vist reflectida a la Guia de Vins de Catalunya i la Guia Peñín, amb qualificacions d’excel·lència i superiors als 90 punts, aquesta setmana el Trepat ha obtingut l’excel·lència en la Guia Parker, el referent mundial del món del vi.

Per primer cop un vi Trepat ha aconseguit una qualificació per sobre dels 90 punts en la llista elaborada pel nord-americà Robert Parker, el crític més influent del món. A més a més, el Trepat ho ha fet per partida triple, amb tres referències reconegudes per sobre dels 90 punts, totes elaborades al Viver de Celleristes de Concactiva, a Barberà de la Conca.

D’aquesta manera també es veu premiat aquest model de producció basat en la col·laboració, el treball en comú i també en la promoció, per part d’aquesta entitat, dels vins i els productes propis de la comarca.

L’èxit del Molí dels Capellans i Gatzara
Molí dels Capellans i Gatzara, dos cellers amb seu al Viver, han vist com aquesta setmana els seus trepats s’alçaven fins a la puntuació de 92 i 91 a la llista Parker. Concretament, els vins distingits són l’Il·lustríssim Trepat Reserva 2010 de Molí dels Capellans i el Trepat 2013 de Gatzara Vins, amb 92 punts cadascun. El Trepat 2013 de Molí dels Capells també ha obtingut l’excel·lència amb 91 punts.

Es dóna la coincidència que l’Il·lustríssim és el primer vi reserva fet amb la varietat de Trepat. Fins a dia d’avui, els trepats havien estat principalment vins joves o amb mitges criances de 4 a 6 mesos en bóta. El celler Molí dels Capellans va apostar amb aquest Il·lustríssim 2010 per una pionera criança en bóta de 20 mesos i 10 mesos més en ampolla , tret que caracteritza als vins qualificats com a reserva.
Els èxits del Trepat, però, no s’han acabat aquí. El Trepat 2013 del Celler Carles Andreu i el Josep Foraster Trepat 2013 del Celler Mas Foraster, també han obtingut una molt bona qualificació, amb 90 punts a la llista Parker.

El Trepat s’ha convertit en el referent de la Conca de Barberà, però altres vins de la comarca elaborats amb altres varietats també han obtingut molt bones puntuacions. Amb aquesta conjunció, la DO Conca ha aconseguit una nota mitjana molt alta entre els vins seleccionats, ni més ni menys que un 89,39.
La DO Conca només s’ha vist superada per una intocable DOQ Priorat, amb un 90,61, la DO Cava, amb un 89, 84, i ha quedat gairebé empatada amb la DO Penedès, que ha obtingut un 89,40. La resta de DO catalanes han obtingut puntuacions inferiors. Així, la DO Conca de Barberà s’ha situat entre les tres primeres DO catalanes en elaboració de vins no espumosos.

Com ja va sent tradicional, el vi més ben puntuat de la Conca ha estat el Grans Muralles 2010 de Torres, amb 93 punts. També han obtingut molt bona referència el vi La Llopetera 2013, del celler Escoda-Sanahuja, amb 91 punts, i el Milmanda 2011 de Torres, amb 90 punts.Els cellers Carles Andreu, Clos de Peguera, GatzaraVins, Molí dels Capellans, Mas Foraster, Succés i Vins de Pedra també han situat altres referències entre els 87 i 89 punts.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp