Ràdio Montblanc

El turisme a Montblanc marca un nou rècord el 2017 amb 63.900 persones ateses

La ubicació de la nova oficina de turisme fa augmentar les consultes en un 17% el segon semestre de l'any

El turisme a Montblanc ha tornat a marcar un rècord. El 2017 s’ha tancat amb dades molt positives, superant les aconseguides l’any 2015 i 2016, quan ja van ser les millor de la història de l’Oficina de Turisme. El 2017 s’han atès 17.747 consultes, que suposen 63.900 persones. En els darrers dos anys han millorat les xifres dels grups atesos, un perfil de visitant que durant la crisi va baixar de manera considerable.

Les xifres assolides confirmen Montblanc com una de les principals destinacions turístiques de l’interior de Catalunya, especialment per als visitants de diverses hores.

L’activitat ha estat similar a la de l’any anterior, amb una baixada al juny que correspon al fet que durant la celebració de Brickània va fer molta calor i això va reduir el nombre de visitants. D’altra banda, hi ha hagut dos moments de l’any amb un augment significatiu respecte 2016: l’agost, que va marcar la millor xifra dels darrers deu anys, i l’octubre, amb la celebració d’una edició de Clickània amb sis dies de durada.

Aquestes dades fan referència a l’activitat de l’Oficina de Turisme en dos espais diferents: fins al 30 de juny a l’espai tradicional a l’interior de l’antiga església de Sant Francesc, i a partir de l’1 de juliol a la nova ubicació de l’antic celler modernista. Precisament s’ha fet una comparativa específica del segon semestre de 2017 respecte el mateix període de l’any anterior. L’increment en el nombre de consultes ha estat del 17%, xifra que justifica plenament el canvi d’ubicació.

Un any més, el mercat de proximitat és el majoritari de Montblanc. Del total de turistes, els catalans representen el 72%, seguit turisme estranger amb un 17% i del turisme espanyol amb un 12%. Aquest darrer ha baixat un 1,2% menys.

I com ja ha passat els darrers anys, el turista majoritari passa unes hores a Montblanc i després torna a casa a dormir. La dependència del turista de proximitat és absoluta, encara que la xifra percentual va baixant d’any en any, cosa que cal valorar positivament (un 64,2%, 0,8 punts menys que el 2016).

Dels qui estan fora de casa (en un allotjament turístic, segona residència o bé a casa de familiars o d’amics), un 6,8% estan de pas, en ruta i no tenen clar encara on dormiran.
La tradicional manca d’allotjament de Montblanc i la Conca de Barberà fa que els números de turistes allotjats a la comarca no puguin ser molt alts. Amb tot, la xifra puja any rere any i ha arribat al 10,4% del total. D’aquests, pernoctaven a Montblanc 1.279 consultes, un centenar més que el 2015 i el 2016, i 690 ho van fer al Càmping Montblanc Park.

Fora de la comarca, on s’allotgen més persones de les que utilitzen el servei de l’Oficina de Turisme és a Salou (4,1%), Tarragona (3%) i Cambrils (2%), unes xifres similars a anys anteriors.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp