Ràdio Montblanc

El Vi fa Sang homenatjarà Manuel de Pedrolo en el centenari del seu naixement

El festival de novel·la criminal en català de l'Espluga tindrà lloc del 6 al 8 d'abril

L’Espluga de Francolí ja prepara la quarta edició del festival de novel·la criminal en català El Vi fa sang, que tindrà lloc del 6 al 8 d’abril. El festival presenta enguany diverses novetats, com ara un homenatge a Manuel de Pedrolo en l’any del centenari del seu naixement. Destaca la lectura teatralitzada que es farà de l’obra ‘Mossegar-se la cua’, gràcies a l’adaptació que han fet Salvador Balcells i Margarida Aritzeta, comissaris del festival, també amb la col·laboració de Josep Maria Vallès.

Durant els tres dies del festival es faran fins a 22 presentacions de llibres i hi haurà la presència de fins a 35 escriptors, molts dels quals presentaran les seves novetats literàries abans de Sant Jordi. Destaca la presentació de l’obra ‘Assassins del camp’, un recull de relats de novel·la negra de diversos autors del Camp de Tarragona, que es presentarà en exclusiva en el marc del festival. Enguany les presentacions i taules rodones se centralitzen a un únic espai, el Museu de la Vida Rural. Això permetrà coordinar millor les activitats i farà que la gent no s’hagi de moure d’un espai a l’altre.

Una altra de les novetats del festival d’enguany és que s’ha definit una única temàtica per a totes les taules rodones, que enguany parlaran sobre la realitat i la ficció a la novel·la criminal. I enguany també tindrà protagonisme el vi de la DO Conca de Barberà, que també serà present als actes del festival.

El cartell, obra d’Àlex Foix
Com cada any, el cartell del festival serveix com a aparador per algun autor i dissenyador local. En aquest cas, l’espluguí Àlex Foix ha estat l’encarregat de dissenyar la imatge gràfica d’enguany. Hi apareix el pany d’una porta a través del qual s’hi pot veure un llibre i una ampolla de vi sobre un moble antic, una escena que podria ser la d’un crim d’una novel·la d’aquest gènere.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp