Albert Grinyó

El Vi fa Sang més teatral s’obre a la Conca

El festival de novel·le negre de l'Espluga va retre homenatge al montblanquí Josep Maria Poblet

Aquest dissabte la platea del Teatre del Casal es va omplir per veure l’obra “Paralelo 1934” representada per diversos grups de teatre de la Conca. L’obra posada en escena és un treball del montblanquí Josep M. Poblet a qui l’organització d’El Vi fa Sang va homenatjar. L’aposta teatral, amb música en directe i un equip de prop de 40 persones, va servir per obrir El Vi fa Sang a la resta de la comarca.

La tercera edició del Festival Internacional de Novel·la Criminal en català de l’Espluga, marcada pel cap de setmana de pluja i de neu, ha reunit més assistents en la majoria dels actes respecte les anteriors edicions. Durant el cap de setmana han passat per l’Espluga més de 100 escriptors, editors, periodistes i bloggers del sector.

La tercera entrega d’El Vi fa Sang va arrancar amb la sala d’actes del celler plena d’escriptors, lectors, autoritats territorials i curiosos que van seguir la inauguració del festival i dos dels primers actes del cap de setmana. Una setantena de persones van omplir la sala d’actes del celler en aquesta primera jornada del Vi fa Sang en què es celebrar l’acte d’obertura del festival, la primera taula rodona al voltant del gènere negre i la presentació de 3 noves obres de novel·la criminal.

La nevada de la nit de divendres va marcar la jornada de dissabte sense causar incidències però protagonitzant moltes de les converses. Els principals problemes ocasionats per la neu es van patir divendres després de l’acte celebrat al Restaurant Simó de Palau perquè va dificultar la circulació en cotxe d’alguns dels assistents.

El Museu de la Vida Rural ha tornat a ser la seu dels actes de dissabte al matí. “La filla esborrada” de Margarida Aritzeta, “Procés enverinat” de Salvador Balcells, “L’imperi del lleons” de Sebastià Bennasar, “A la seva pell” de Raquel Gámez Serrano, “Mans negres” de Jordi de Manuel van ser els llibres que es van presentar sota la moderació de Mònica Llorente.

La taula rodona “El gènere negre i policíac al cinema i a la televisió i al teatre” moderada per la periodista de TV3 i autora de “Sense cadàver”, Fàtima Llambrich ha comptat amb la participació de Alfons Gorina (crític i expert cinematogràfic), Guillem Jordi Graells (escriptor i guionista), Mireia Llinàs (escriptora i guionista, vocal de Guionistes Associats de Catalunya) i Josep M . Vallès (escriptor , director de la companyia de Teatre de El Vi fa sang).

Durant la jornada del diumenge, a més de les presentacions de llibres creuades i el maridatge de vins de la DO Conca de Barberà al Celler Vidbertus, també es va celebrar la taula “Atura’t, malfactor!. Models de llengua al gènere criminal” amb Amb Rafa Melero (escriptor i mosso d’esquadra), Pau Vidal (escriptor, traductor i lingüista) i Anna Maria Villalonga (escriptora i professora UB), moderada per Joan Rendé.

L’acte que havia posat punt i final a la tercera edició del festival, la projecció de la pel·lícula “La propera pell” d’Isaki Lacuesta i Isa Campo, no es va poder celebrar per problemes tècnics. Els més aficionats al cinema van haver d’abandonar el Teatre del Casal abans d’hora sense poder veure la que és millor pel·lícula i millor guió dels Premis Gaudí 2016. Tot i això, l’organització està treballant per projectar el film en les properes setmanes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp