Capital de la Sardana 2018

Els actes de Montblanc Capital de la Sardana encaren la recta final amb un concert d’autors montblanquins

L'acte de cloenda tindrà lloc el proper 9 de març

Els actes de Montblanc Capital de la Sardana 2018 encaren la seva recta final. Aquest diumenge tindrà lloc un dels darrers actes organitzats, abans que es tanqui un any on la sardana ha estat protagonista de la vida cultural del municipi.

Concretament, aquest diumenge tindrà lloc un concert on les sardanes que sonaran seran, en bona part, d’autors montblanquins. Amb la Cobla Jovenívola de Sabadell com a intèrprets, sonaran sardanes d’autors com Josep Ma. Escoté, Marcel·lí Bayer, Josep Maseras, Agustí Causí, Emili Foguet, Francesc Bonastre i Josep Pujadas. Tots ells són músics de Montblanc que al llarg de la seva trajectòria també van deixar escrites diverses sardanes.

A la primera part del concert, que tindrà lloc aquest diumenge a 2/4 de 7 de la tarda a l’església de Sant Miquel, s’interpretaran sardanes d’aquests autors montblanquins, mentre que a la segona part la cobla interpretarà sardanes de lluïment.

Recta final de la capitalitat de la sardana 2018
Aquest és un dels darrers actes de la capitalitat abans de posar punt i final a un any carregat d’actes. La cloenda tindrà lloc el proper 9 de març a l’església de Santa Maria, amb un espectacle ideat i creat per la companyia montblanquina Factoria Bram. De moment se’n saben pocs detalls, però des del Grup Sardanista del Museu Arxiu destaquen que “la cultura montblanquina hi tindrà molta presència”. Ho ha explicat en una entrevista a Ràdio Montblanc el seu president, Ramon Requesens.

El 9 de març, doncs, Montblanc tancarà els actes de la capital de la sardana. Una setmana després, el 16 de març, una delegació montblanquina viatjarà fins a Perpinyà, que agafarà el relleu com a Capital de la Sardana 2019.

Finalment, l’organització ha preparat també un acte de reconeixement a totes les entitats, persones i grups culturals que han participat, d’una manera o altra, en l’organització de les activitats de Montblanc Capital de la Sardana 2018. L’acte tindrà lloc el 30 de març.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp