Amics dels Gegants de Montblanc

Els Amics dels Gegants de Montblanc tornen de les Illes Açores

Han representat Catalunya a les festes de la ciutat de Ponta Delgada

Els Amics dels Gegants de Montblanc ja han tornat del viatges a les Illes Açores, on van fer ballar els gegants Veguers. Era la primera vegada que uns gegants catalans participaven a les festes do Espirito Santo de la ciutat de Ponta Delgada.

Del 7 al 13 de juliol, un total de 37 montblanquins van portar aquesta representació internacional, que ha esdevingut els primers gegants de Catalunya que arriben a aquestes illes de l’atlàntic. L’expedició montblanquina partia el dimarts 7 de juliol de l’aeroport de Barcelona, via Oporto, per arribar a les Illes Açores a la tarda. Un cop allotjats, els amics de l’Associació Tradiçoes, amb qui s’iniciava aquest intercanvi, ja els van fer el primer passeig per la ciutat.

Durant els següents dies, varen poder conèixer a fons els llocs més destacats de l’illa amb un seguit d’excursions guiades que va deixar meravellats a tots els montblanquins per la gran bellesa i la natura d’aquest destí: la Ribeira Grande, Povoação, Furnas, Lagoa o la pròpia capital, Ponta Delgada.

Pel que fa a les actuacions, els Veguers de Montblanc van actuar per primer cop, el dimecres 8 de juliol a la nit, juntament amb el grup de percussió “Bora la Tocar”. Una actuació que va ser admirada per moltíssims ciutadans de l’illa. La següent actuació fou el el divendres 10 de juliol, en aquesta ocasió pel grup de folk i els gegants de Ponta Delgada. I l’actuació principal arribava el dissabte 11, al migdia, quan varen tenir l’honor d’obrir la processó cívica de les Festes Do Espirito Santo, un esdeveniment que va congregar milers de persones que van poder veure-la desfilar durant més de 5 hores. Diferents televisions i ràdios del país van fer ressò d’aquest acte, entrevistant i parlant la representació catalana per primera vegada en aquestes festes.

La segona part de l’intercanvi arribarà quan els amics de les Açores viatjaran a Montblanc el proper 2016, que serà la primera ocasió que actuaran a Catalunya.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp