Arnau Martínez

Els Bombers busquen pel Francolí dues persones desaparegudes a l’Espluga

També continuen desaparegudes dues persones a Vilaverd

Els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat busquen dues persones a l’Espluga de Francolí. Els Bombers han trobat el cotxe de color vermell al qual el fort corrent va arrossegar aigua avall al riu Francolí.

Segons ha explicat el president de la Generalitat, Quim Torra, en seu parlamentària i ha pogut confirmar l’EFMR.cat amb Bombers a hores d’ara els Serveis d’Emergència busquen a dues persones que podrien haver quedat atrapades dins del cotxe.

D’alta banda, dues persones van desaparèixer arrossegades pel riu Francolí a Vilaverd mentre eren dins un bungalou aquest dimarts a la nit. El Grup Operatiu de suport dels Serveis d’Emergència han muntat el centre de comandament a la Riba.

La germana de la persona desapareguda amb el seu fill al bungalou va donar l’avís al 112 al voltant de les onze de la nit d’aquest dimarts. Amb les primeres llums del dia un helicòpter dels Bombers de la Generalitat fa un rastreig des de l’últim punt d’avistament de la mobile home. També s’estan buscant amb gossos i amb els subaquàtics.

Els fets van passar durant l’episodi d’aiguats torrencials que han descarregat a totes les comarques de Tarragona amb quantitats de precipitació de fins a 200 l/m2. La intensitat de la precipitació ha estat espectacular ja que, en alguns casos, han caigut més de 40 l/m2 en menys de mitja hora.

La virulència de les precipitacions va provocar la crescuda sobtada de rius com el Francolí al seu pas per l’Espluga de Francolí i de Vilaverd. La força de l’aigua hauria arrossegat la mare i el seu fill mentre eren dins el bungalou.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp