Bombers

Els Bombers treballen en un incendi a Santa Coloma

Segons el Cos d’Agents Rurals, l’incendi afecta una superfície provisional de 110 hectàrees

Els Bombers de la Generalitat treballen en l’extinció d’un incendi de vegetació al municipi de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà). L’incendi, del qual s’ha rebut l’avís a les 15.18 hores, ha començat a prop del quilòmetre 25 de la carretera C-241d i ha progressat ràpidament per camps de sembrat en direcció est, saltant la carretera T-201. En aquest punt del cap, bombers ha fet cremes d’eixamplament, protegint així, el nucli de Sant Gallart.

En el dispositiu d’extinció treballen 48 dotacions terrestres (entre les quals 26 vehicles d’aigua, unitats GRAF- Grup d’Actuacions Forestals, EPAF – Equip de Prevenció Activa i GROS – Grup Operatiu de Suport) i 12 mitjans aeris (6 avions de vigilància i atac, 4 helicòpters bombarders i 2 helicòpters de comandament). A més també treballen efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, tractors que ajuden a llaurar els camps i efectius del Cos d’Agents Rurals.

Preventivament, bombers ha demanat el confinament del nucli de Sant Gallart, així com el tall de les carreteres properes a l’incendi. Mossos d’Esquadra està duent a terme el control dels accessos a la zona que afecta, segons el Servei Català de Trànsit, del quilòmetre 10 al 27 de la carretera T-201 a Santa Coloma de Queralt i del quilòmetre 10 al 17 de la C-241d.

A més, també s’han desplaçat dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu.

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla especial d’emergències per incendis forestals INFOCAT i demana a la ciutadania extremar al màxim les precaucions en el medi natural i evitar qualsevol conducta de risc. En cas de veure foc o fum cal trucar ràpidament al telèfon d’emergències 112.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp