Arxiu

Els caps dels bombers voluntaris tornen als parcs de la Conca

Els responsables de Sarral i Santa Coloma havien dimitit al gener per reclamar cobertura sanitària i jurídica

Els responsables dels Parcs de Bombers Voluntaris de la Conca, dos caps i dos sotcaps de Sarral i Santa Coloma de Queralt, tornaran al seu càrrec després que des de l’Associació de Voluntaris hagi negociat amb la Generalitat millores en les condicions relacionades amb la cobertura sanitària i de personal. Aquesta tarda es farà oficial durant la compareixença del conseller Santi Vila al Parlament de Catalunya.

Des de l’Associació de Voluntaris de Bombers de Catalunya (AS.BO.VO.CA), el seu president, Josep Maria Alcalà, ha assegurat, en declaracions a l’Espluga FM Ràdio, que tots els caps de parc han reconsiderat la seva decisió després del diàleg satisfactori amb la Generalitat. Diversos bombers voluntaris de Parcs de Catalunya van dimitir després de reivindicar una assistència digna en cap de patir accidents durant els serveis. L’acord amb la Generalitat suposarà que properament els voluntaris rebran assistència prestada per una mútua, d’acord amb el protocol que s’està establint.

Els voluntaris també han aconseguit un compromís per millorar el nombre de places mitjançant una convocatòria pública, davant la manca d’efectius al Parc, un fet degut a les baixes voluntàries en els darrers anys. Actualment hi ha 2.300 bombers voluntaris en 77 parcs repartits per tot Catalunya, i la xifra podria augmentar en tot el país entre 600 i 800 efectius.

A la Conca de Barberà es van produir quatre dimissions el passat mes de gener, els dos caps i sotcaps dels dos parcs que hi ha a la comarca, el de Sarral i Santa Coloma de Queralt. Entre aquestes es troba la dels caps del parc de Santa Coloma, Josep Gual, cap del de Santa Coloma, i el de Sarral, Jaume Farners

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp