CTT l’Espluga

Els Carquinyolis, el primer club de tennis taula de la Conca

La primera entitat esportiva dedicada al tennis taula a la Conca s’ha presentat públicament aquest dissabte al Teatre Folch i Torres del Casalet a l’Espluga, un espai que ha vist néixer aquest nou club que a partir d’ara competirà amb el renom d’Els Carquinyolis.

L’acte d’aquest dissabte va servir per explicar cronològicament els orígens i objectius del Club Tennis Taula l’Espluga de Francolí donant veu a diverses persones que en són protagonistes. Per exemple, es va visibilitzar el patrocini de les cinc pastisseries del municipi, un acord que es tradueix amb el renom dels equips espluguins amb l’objectiu de promocionar els carquinyolis allà on juguin. Als pastissers se’ls va fer entrega d’una samarreta del club, mentre que es va obsequiar les autoritats amb una caixa de carquinyolis.

De l’acte també en va sorgir la proposta d’agermanament entre el CTT la Selva i el CTT l’Espluga, després que 13 jugadors del nou club de la Conca competissin durant la darrera temporada en nom del club del Baix Camp. El president del club espluguí, Santi Boqué, agraïa l’acollida i el suport del CTT la Selva, mentre que els representants del club de la Selva del Camp celebraven la creació de la nova entitat i els encoratjaven a seguir amb les ganes que han mantingut fins ara.

Qui també va donar una empenta al CTT l’Espluga va ser el president de la Federació de Tennis Taula de Tarragona, Albert Basora, que afirmava que el nom d’Els Carquinyolis és un encert i va celebrar que per primera vegada a la Conca s’activi un club dedicat a aquest esport. Sobre el tennis taula, Basora va destacar que és un esport molt inclusiu en què s’hi apleguen persones d’edats molt diverses. Aquest fet es va reproduir sobre l’escenari amb la presència del jugador més gran del club i el més jove, Miguel Segovia i Javier Segovia, respectivament. Avi i nét comparteixen equip, un fet que Miguel Segovia destacava visiblement emocionat. De fet, el CTT l’Espluga ja ha començat la temporada a la tercera divisió provincial amb 3 equips i 17 jugadors federats i, com va expressar el president, l’objectiu per aquest curs és que un dels equips pugui aconseguir l’ascens de categoria.

Aquest dissabte també es va donar a conèixer que el club engegarà un espai formatiu per als nens i nenes i els joves de la comarca. El CTT l’Espluga oferirà entrenaments per als joves i s’ofereix a cobrir les extraescolars de tennis taula dels centres escolars del municipi.

En la presentació es va assegurar que la recuperació del complex esportiu del Casalet va ser un dels punts de partida pel sorgiment de la nova entitat esportiva. En aquest sentit, es va remarcar que el projecte va començar l’any 2014 amb els primers tornejos de tennis taula al municipi i que, des de llavors, s’han fet nombrosos passos per consolidar el col·lectiu abans de constituir el club. D’aquest camí, la regidora d’esports, Erika Soriano, va destacar l’empenta i la il·lusió del grup per crear l’entitat.

Durant l’acte es van fer molts agraïments creuats, tant pels qui participen en el projecte, com pels qui han donat suport des de fora. En aquesta línia, Sorin Anca, jugador del club, assegurava que el CTT Espluga no té només 3 equips, sinó que n’hi ha 4, una afirmació que feia per agrair la feina feta pels membres de la junta i pel responsable del Bar del Casalet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp