Cedida

Els cellers de la DO Conca de barberà pugen nota a La Guia de Vins de Catalunya 2019

Quinze cellers de la denominació d'origen superen la mitjana de 9 en les seves puntuacions

Els cellers de la DO Conca de Barberà han pujat nota a La Guia de Vins de Catalunya 2019. Dels 15 cellers de la DO Conca de Barberà que han presentat vins a La Guia, un total de 14 superen la mitja de 9 en les seves puntuacions, la majoria superant la nota de l’edició anterior. Fet que demostra el bon moment dels vins del territori.

A més enguany, com a novetat s’han afegit els premis a millors vins monovarietals de varietats autòctones on s’han premiat 2 vins de la denominació. D’una banda, el Premi La Guia al Millor Trepat Negre 2019 ha sigut per La Coma Trepat 2017, del Celler Molí dels Capellans.

D’altra banda, el Premi La Guia al Millor Macabeu 2019, ha sigut per Brisat del Coster Macabeu 2017, del Celler Mas Foraster.

El vi de la DO Conca de Barberà millor puntuat ha estat, precisament, per La Coma Trepat 2017 de Molí dels Capellans amb un 9.83, seguit del Brisat del Coster Macabeu de 2019 de Celler Mas Foraster amb un 9.82. I el tercer millor vi, segons La Guia, és el Trepat del Jordiet del Celler Rendé Masdéu amb un 9.79.

Una altra dada a destacar és que dels 63 vins DO Conca presentats a La Guia un total de 30 vins han estat elaborats amb trepat. I dins la categoria de vins negres els 10 vins més ben puntuats han estat elaborats amb aquesta varietat autòctona de la Conca de Barberà.

Si s’observa la classificació segons la nota mitjana dels cellers destaquen el celler Costador amb un 9.64 de mitjana, seguit del celler Rendé Masdéu amb un 9.63, i en tercera posició trobem Abadia de Poblet amb un 9.62.

La Guia de Vins de Catalunya ha reconegut la feina dels cellers de la DO Conca de Barberà que aposten per elaborar vins amb trepat. Han premiat la qualitat i tipicitat d’aquesta varietat destacant la bona feina de tots els cellers que hi treballen.

Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, autors de la Guia, són clars defensors de les varietats autòctones de cada zona i proposen la recuperació de la identitat dels territoris. Alcover i Naranjo expliquen que a la Conca s’ha agafat un camí en bona direcció i s’està consolidant la feina feta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp