TAC12

Els consells comarcals de l’Alt Camp i la Conca de Barberà impulsen la Ruta del Cister Trail

Un dels objectius és desestacionalitzar el turisme

Els consells comarcals de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell impulsen la Ruta del Cister Trail. Es tracta d’un nou concepte d’activitat esportiva i sostenible per fomentar el territori i la pràctica de l’esport.

L’activitat segueix el traçat del GR 175 i es pot fer a peu, amb bicicleta o corrent i en diferents trams amb arribada i sortida als monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

La novetat és que els usuaris que hi vulguin participar ho han de fer de forma autònoma, s’han de descarregar l’aplicatiu Live Run i escollir la ruta que volen fer entre l’1 de juny i el 18 de juliol o entre el setembre i el novembre. Un cop es tinguin els resultats finals dels participants es podrà fer una classificació i premiar els guanyadors.

Hi haurà tres punts de sortida i arribada, un a cada un dels monestirs, on hi haurà un petit plafó informatiu amb un codi QR que enllaçarà a l’aplicació mòbil de forma gratuïta i a un website personalitzat. A través de la xarxa mòbil, el dispositiu detectarà els diferents punts de control i avisos per veu i s’informarà en temps real i amb dades oficials.

Els reptes que s’han delimitat són:
 Repte 1. (R1) Poblet – Vallbona (25,6 Km.)
 Repte 2. (R2) Vallbona – Santes Creus (43,7 Km)
 Repte 3. (R3) Santes Creus – Poblet (34,8 Km.)
 Repte 4. (R4) Ultra Ruta del Cister, recorregut complert (103 Km.)

Precisament, un dels objectius és evitar aglomeracions i contribuir a la desestacionalització del turisme.

Aquest projecte ha estat ideat i realitzat per dues empreses de prestigi dins del món de l’esport, del turisme i de l’oci, que seran les encarregades de coordinar el projecte: Drac Actiu SL i No limits SL i compta amb el suport de la Diputació de Lleida i la Diputació de Tarragona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp