Ajuntament de Vimbodí i Poblet

Els Gegants de Vimbodí encenten una nova etapa després de la seva restauració

Lluiran dos elements de vidre bufat creats per l'artista Rafa Abdon

Nova etapa per als Gegants de Vimbodí i Poblet. El Grèvol i Nerola, les figures més destacades de la cultura tradicional del municipi, enceten una nova etapa després del procés de restauració que va finalitzar aquest passat dissabte, amb la presentació oficial de les noves figures, totalment renovades, a la població del municipi.

L’acte d’aquest cap de setmana finalitza la tasca intensa d’adaptació e les figures a càrrec del Taller Avall de Reus, que ha estat l’encarregat d’arranjar les figures i preparar-les per molts anys més de ballades al carrer amb la ciutadania.

El procés de restauració ha estat molt elaborat i s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració la Colla Gegantera de Falset, que ha cedit les seves figures com a mostra per una restauració que ha servit per arranjar dues figures que estaven recobertes per diverses capes de resina de polièster que s’havien de tractar correctament i també per una actuació en els cossos i braços dels dos elements.

Aprofitant l’avinentesa d’aquesta intervenció, diversos artistes locals han creat complements per als dos gegants que posen de relleu la rica tradició artesanal del poble. Entre els nous elements que lluiran les dues figures destaquen les joies de vidre bufat per l’artista Rafa Abdon, un pomell de vímet de mans de l’Anna Sínia, un nou detall floral i l’arranjament reciclatge del vestuari.

Alguns d’aquests nous elements es presentaran en la nova edició del Vitrum, prevista per al pròxim cap de setmana.

Dos gegants amb una intensa trajectòria
La tasca de restauració que s’ha dut a terme al Taller Avall de Reus no significa la primera vegada que les dues figures viatgen fins a Reus. De fet, les dues figures —signades l’any 1955 al Taller Ingenio— van ser els gegants del barri Santa Teresa de Reus entre els anys 1955 i1966.

Posteriorment, els dos gegants van ser adquirits per l’Espluga de Francolí i finalment van passar a mans de Vimbodí i Poblet durant els anys 80. En tota aquesta trajectòria, els gegants han patir diverses intervencions, que ara s’han vist gràcies a la tasca intensa i dedicada de tots els implicats.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp