Departament de Salut

Els pacients de la Conca amb addicció a drogues o alcohol reben un abordatge multidisciplinar

El CAP de Montblanc es coordina amb Serveis Socials i l'Hospital Sant Joan de Reus per abordar tots els casos

Els pacients de la Conca de Barberà que tenen addicció, consum problemàtic o dependència a diferents tipus de drogues o a l’alcohol, reben un abordatge multidisciplinar gràcies a la coordinació entre l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Montblanc de l’Institut Català de la Salut, el Servei de Benestar Social del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Servei d’Addiccions i Salut Mental (CAS) de l’Hospital Sant Joan de Reus.

Trimestralment, els 13 especialistes en medicina de família de l’EAP es reuneixen, al mateix CAP de Montblanc, amb els tècnics del Servei de Benestar Social i amb l’equip interdisciplinar del CAS, amb l’objectiu de compartir els casos de pacients amb problemes pel consum de diferents tipus de substàncies addictives que accedeixin a les consultes, des de qualsevol d’aquests tres àmbits d’atenció, i poder fer una valoració conjunta. En el primer any de coordinació entre els tres àmbits d’atenció a la dependència s’ha fet un seguiment de 19 pacients, “normalment els més complexes”, afirma la directora i metgessa de família de l’EAP Montblanc, Laura Panadès.

La Dra. Panadès explica que aquesta coordinació “serveix per no perdre el pacient, per a que no surti del sistema i si torna a recaure el puguem recuperar”. Es tracta d’un treball multidisciplinar molt important “per saber en quina fase està el pacient, si fa el seguiment bé o si accedeix a les visites”, reconeix la metgessa de família. A més, aquest abordatge “dóna seguretat al pacient”, assegura Panadès, que afirma que “les addiccions més habituals són l’alcohol i algunes drogues com el cannabis, l’heroïna i la cocaïna”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp