Pastorets de Montblanc

Els Pastorets de Montblanc tindran nous decorats

Recrea un carrer de l'antiga província romana de Judea

Els Pastorets de Montblanc fa setmanes que escalfen motors per tornar a l’escenari aquest Nadal, després de la suspensió l’any passat per la Covid-19. Ja fa dies que han començat els assajos, i enguany han anunciat que estrenaran nou decorat.

El nou decorat recrea un carrer de l’antiga província romana de Judea. Està compost per tres blocs: un arc element central, i dues cases a cada costat. L’arc està decorat amb relleus vegetals policromats. Es tracta d’un arc de ferradura i la volta està composta per la característica ceràmica roja de l’art jueu. Permetrà el pas dels actors i les actrius i deixarà veure el ciclorama que recrearà el cel amb el moment del dia desitjat.

Les cases del voltant són humils. Ambdues han recreat el forat al llindar on els jueus col·locaven pergamins amb textos sagrats (Mezuzà). Tenen portes i finestres que permetran el pas dels actors i les actrius. La casa de l’esquerra, fins i tot presenta un element decoratiu format per un mosaic de motius florals amb tons de blau.

El decorat s’ha pogut realitzar gràcies a l’Ajuntament de Montblanc i a la Fundació Martí l’Humà. És obra de l’escenògraf montblanquí Ismael Porta; i de l’artista lillenca Anna López.

En els propers dies, Els Pastorets de Montblanc presentaran més novetats, així com el cartell i les dates de les representacions d’aquest any.

En breus s’espera poder anunciar més novetats i sobretot el cartell i les dates de representació dels Pastorets de Montblanc 2021.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp