Ràdio Montblanc

Els Playmobil envairan Montblanc en una nova edició de Clickània

La tretzena edició del festival arriba aquest proper cap de setmana

Els dos propers caps de setmana Montblanc tornarà a acollir aficionats i col·leccionistes de Playmobil i famílies amants dels clicks. La tretzena edició de Clickània, el Festival de Playmobil de Montblanc, serà la més especial de totes després de la suspensió l’any 2020 a causa de la pandèmia. La durada serà de sis dies: 9, 10, 11, 12, 16 i 17 d’octubre, aprofitant que el dimarts festiu.

Clickània ha recuperat el cartell previst per a l’any passat, obra del pintor montblanquí Natan Tarragó. És un quadre ple de color on es poden trobar figures inspirades en el món de Playmobil barrejades entre miniatures que fan referència a Montblanc.

Els horaris són molt amplis: el festival estarà obert al públic cada dia de 10h a 19h. Els preus són, com sempre, populars: nens fins a 6 anys, gratuït; infants entre 7 i 13 anys, 2€; i majors de 14 anys, 4€.

A causa de la pandèmia l’organització del festival ha hagut d’adaptar el procés per adquirir les entrades. Des del 15 de setembre es poden reservar a través de la plataforma Codetickets a la qual s’hi accedeix des del web del festival (www.clickania.cat).

L’antiga església de Sant Francesc seguirà sent el punt central de Clickània. La novetat és que s’ha marcat un aforament màxim i els visitants només hi podran entrar en franges de dues hores: de 10h a 12h, de 12h a 14h, de 15h a 17h i de 17h a 19h, amb una aturada per a la neteja de 14h a 15h.

A causa de les limitacions per la pandèmia, la nau central i les sales del claustre acolliran part de l’exposició de diorames temàtics. En aquesta ocasió hi haurà dos espais més amb diorames: el CIAR, Centre d’interpretació de l’Art Rupestre, i l’antic hospital de Sant Marçal, que s’estrena a Clickània.

A la sala de les Corts Catalanes s’hi podrà veure l’exposició del seguici de Montblanc estrenada el 2019. És un projecte de José Miguel Lacasa i Marc Parès, amb la col·laboració d’Àlex Sala. A partir de quinze diorames es proposa un passeig per les actuacions que el seguici popular de Montblanc realitza a la plaça Major en motiu de la Festa Major, les Festes de Sant Maties i Corpus.

Els diorames que es podran contemplar enguany tenen aquests títols: Aventures Indiana Jones, Buckingham Palace and the Queen of England, Conte contat ja està explicat, El màgic món de les fades i les princeses, El poble del Pare Noel, Esquimals a l’Àrtic, Estiu al càmping, Marxem de campament! i Playmuseum.

A la plaça de Sant Francesc hi haurà la carpa amb les cinc botigues especialitzades que garanteixen les darreres novetats, producte descatalogat, complements i gadgets.
A l’antic hospital de Santa Magdalena, durant els dos caps de setmana, els visitants gaudiran de l’exposició dels muntatges dels aficionats que participen en la tretzena edició del concurs de creació de diorames, tot un clàssic en el qual enguany s’ha hagut de limitar el nombre de participants.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp