Jordina Moix

Els presos i exiliats centren l’acte polític de l’Acampada Jove a Montblanc

Hi han participat Roger Torrent, Raquel Sans, Pau Morales, Carme Gomila i Josep Andreu

L’acte polític central de la 24a edició de l’Acampada Jove a Montblanc va tornar a ser un clam per demanar la llibertat dels presos i preses i exiliats polítics. Enguany hi va participar el president del Parlament, Roger Torrent; la diputada d’ERC al Parlament, Raquel Sans; el portaveu de Jovent Republicà i director de l’Acampada Jove, Pau Morales i l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

Tot plegat s’ha celebrat amb desenes d’acampats i de membres de Jovent Republicà que han omplert la plaça Major de Montblanc, que ha acollit l’acte. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha dit que “amb altres coses podem esperar, però en tenir els nostres companys, a la gent que va fer el que va fer per nosaltres, perquè els hi vam demanar, a la presó, no ho podem permetre”.

“Vivim moments adversos per al jovent catalanista d’aquest país”, ha manifestat Pau Morales, director de l’Acampada Jove i portaveu nacional de Jovent Republicà. També ha afirmat que “som la primera generació que no tindrem les mateixes oportunitats de vida que els nostres pares, no ho podem acceptar com a normal i no ho podem permetre”.

La diputada Raquel Sans ha parlat de l’aposta del seu partit per “feminitzar la política” i ha recordat que, per primera vegada, “una dona presideix la Diputació de Tarragona, i és d’Esquerra Republicana”.

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, ha demanat “una militància activa”. Ha afirmat que des de el Parlament “tenim el compromís d’estar al capdavant del país toqui el que toqui”. També ha volgut deixar clar que “dos dels presidents del nostre partit – Esquerra Republicana – han hagut de passar pels jutjats acusats de rebel·lió però mai de corrupció”.

L’acte s’ha acabat desplegant una gran senyera del balcó de l’Ajuntament de Montblanc, amb el cant dels Segadors i amb crits d’independència.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp