Josep Ardila

Els regidors d’Agrupament vinculats a ERC deixen el govern de Montblanc

Aquest pas arriba una setmana després que no prosperés la reorganització del grup municipal del govern

El govern de Josep Andreu a l’Ajuntament de Montblanc es queda en minoria. Els quatre regidors i regidores del govern que van intentar formar grup propi d’ERC al consistori han decidit marxar a l’oposició.

Andreu governarà amb quatre regidors, mentre que a la banda de l’oposició n’hi haurà 9, un fet que l’obligarà a arribar a acords de manera permanent. A més de l’alcalde, seguiran al govern Francesc Benet, Santi Porta i Núria Besora.

Els regidors d’Esquerra asseguren que s’han trobat amb una paret a l’alcaldia i que no han pogut tirar endavant propostes que portaven al programa electoral. Creuen que el govern és insostenible. El seu portaveu, Oriol Pallissó, destaca que “el govern era insostenible, ens hem trobat amb una paret de 16 anys a l’alcaldia i 30 anys a l’Ajuntament. Hem intentat canviar les coses, però no hem pogut”.

Diuen que dels 84 projectes que preveien només n’han pogut executar 10 i asseguren que hi ha 5 projectes en què s’ha fet el contrari del que preveien. “No s’ha fet la piscina que es va prometre. També es va prometre baixar el deute i s’ha fet el contrari. Aquesta mateixa setmana s’ha signat un crèdit de mig milió d’euros per poder suportar la despesa corrent” ha assegurat Pallissó.

Asseguren que volen fer una oposició ferma, defensant les propostes amb les quals es van presentar. Creuen que l’alcalde ha prioritzat el patrimoni davant de les persones. La regidora Judit Pere ha destacat que “durant la pandèmia, en lloc de destinar recursos a les persones més afectades, es van destinar recursos municipals a palaus medievals privats”.

Carme Pallàs ha destacat que “les propostes de les àrees socials, educació, benestar i comerç no són una prioritat per ells”. Cesc Viñas, per la seva banda, ha destacat durant la roda de premsa d’aquest dimarts que “la situació financera de l’Ajuntament és complexa. Hem intentat canviar coses, però no hem pogut. Tenim un deute amb proveïdors d’1,4 milions d’euros”.

Carme Pallàs, Judit Pere, Oriol Pallissó i Cesc Viñas han presentat la instància anunciant la seva renúncia a seguir al govern aquest mateix dimarts al matí. També han presentat un recurs de reposició contra la votació que al passat ple els va impedir crear grup propi d’ERC a l’Ajuntament.

En aquest darrer ple ja es va evidenciar la tensa situació a l’equip de govern.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp