Cedida

Endavant convoca una concentració per demanar l’entrada de dones als bastoners de Montblanc

La concentració es farà el dia abans que el Ball de Bastons decideixi el seu model en assemblea

L’assemblea local d’Endavant de Montblanc ha convocat una concentració pel proper dijous 27 de juny a les 7 de la tarda a la plaça Major per demanar l’entrada de dones al Ball de Bastons de Montblanc. La convocatòria es fa tot just aquest dia perquè l’endemà dia 28 és quan el Ball de Bastons decidirà en assemblea si es converteix en una colla mixta d’homes i dones.

Endavant, en el marc del projecte ‘És de mínims’, vol fer aquest acte, expliquen, perquè “la realitat de que el Ball de Bastons no accepta dones ha de canviar. Nosaltres considerem que una eina de suport per aquest canvi pot ser una convocatòria al carrer, i som conscients que també és una eina de pressió”, expliquen. Així, Endavant planteja un acte “de suport i aposta pel canvi” i han plantejat que hi participin persones del món cultural del territori “perquè vinguin a explicar la seva experiència com a dones, especialment, i per donar suport al que reivindiquem”.

Durant aquests dies, a més, volen recollir testimonis de dones que han volgut entrar a formar part de la colla i se’ls ha dit que no.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp