Endesa

Endesa compra dos parcs eòlics de la Conca de Barberà

Es tracta dels parcs de Forès i de Passanant i Belltall

Endesa, a través de la seva divisió d’energies renovables Enel Green Power Espanya (EGPE), ha signat la compra del 100% de la societat Parcs Eòlics Gestinver, que posseeix 132 MW de capacitat de producció d’energia eòlica a través de 5 parcs eòlics situats a Galícia i Catalunya.

L’operació s’ha tancat amb Elawan Energy i Genera Avante, propietaris de Gestinver, per 178 milions d’euros, incloent-hi el deute, i permet a Endesa augmentar la seva quota al mercat eòlic espanyol fins a prop del 8%.

Concretament, el dos parcs eòlics catalans se situen a la Conca de Barberà. Es tracta del parc Les Forques, de Passanant i Belltall, que genera una potència de 30MW, i Montargull, a Forès, amb una potència de 44MW. Entre els dos parcs Endesa ha aconseguit una capacitat de 74MW.

Endesa integrarà les noves instal·lacions en la seva pròpia estructura, atès que els actius adquirits no inclouen cap inversió addicional, per la qual cosa no serà necessari augmentar els seus costos agregant-los valor per economia d’escala. Les millores en operació i manteniment, així com la integració en el seu sistema de gestió d’energia, incrementen l’atractiu de l’operació.

Per a José Vogues, conseller delegat d’Endesa, “aquesta última adquisició consolida la nostra aposta per les energies renovables a Espanya, després de les dues principals adjudicacions en les subhastes de l’any passat. Aquests nous actius, d’alta qualitat, ja estan operatius, la qual cosa suposa un positiu i significatiu impacte directe en el nostre benefici brut”.

Després de la compra realitzada, Endesa passa a gestionar en l’actualitat més d’1.806 MW de capacitat renovable a Espanya, dels quals 1.749 MW són d’energia eòlica, 43 MW de minihidráulica i 14 MW d’altres fonts d’energia renovable. Les plantes de EGPE generen en l’actualitat al voltant de 4 TWh d’energia lliure d’emissions cada any.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp