Endesa

Endesa instal·la proteccions per aus a línies elèctriques d’espais naturals de la Conca

Aquesta actuació, que ha suposat una inversió superior als 10.000 euros, suposa un benefici mediambiental i millora el subministrament

Endesa, seguint la política mediambiental de la Companyia en matèria de protecció de l’avifauna, ha folrat, eliminat i modificat la posició de diversos elements de dues línies de mitjana tensió de la Conca de Barberà i l’Alt Camp. Aquesta actuació, que ha suposat una inversió per part d’Endesa de prop de 10.100 euros, redueix, d’una banda el risc elèctric de l’avifauna que hi habita o hi transita i, de l’altra, millora la qualitat del subministrament a dos municipis de les comarques que s’alimenten d’aquestes infraestructures.

En aquesta actuació s’han folrat ponts, cables i grapes de dotze suports amb revestiments de silicona i carcasses aïllants i s’ha modificat la posició de la fase superior per passar-la per sota de la creueta. D’aquesta manera s’evita, per una banda, que una au que estigui reposant a la torre rebi una descàrrega quan alça el vol, i per l’altra, que utilitzin una part en tensió per col·locar-se. En alguns casos, també s’han pogut eliminar elements de maniobra, i en altres, s’ha modificat la posició, d’horitzontal a vertical. Totes aquestes variacions en els suports permetran reduir el risc d’electrocució que tota infraestructura elèctrica té intrínsecament associada.

A més de la destacada repercussió mediambiental, aquesta actuació també millora, de retruc, la qualitat del subministrament elèctric a 2.135 clients que depenen d’aquestes línies, ja que els contactes d’aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei. En concret se’n beneficien clients de Passanant, a la Conca de Barberà i de Querol, a l’Alt Camp.

Aquests treballs, que s’han dut a terme amb la col·laboració dels Agents Rurals de la zona, responen a la política mediambiental de protecció de la diversitat de la Companyia al territori. Així, s’uneix la voluntat sostenible i de suport i protecció a l’avifauna, amb el compromís de servei als seus més de 4 milions de clients a Catalunya.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp