Endesa

Endesa renova la tecnologia de la subestació de Montblanc

La companyia hi ha invertit 46.000 euros i donarà servei a 25 municipis

Endesa ha enllestit recentment les tasques de renovació del sistema de telecontrol de la subestació de Montblanc per tal de millorar el servei als gairebé 15.000 clients que s’alimenten d’aquesta instal·lació. El nou equip instal·lat, d’última generació, és més eficient i maniobrable que l’anterior. Aquesta intervenció, que ha suposat una inversió de 46.000 euros aportats íntegrament per la companyia, beneficia directament la qualitat del subministrament elèctric de 25 municipis repartits entre les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat.

L’equipament que s’acaba d’instal·lar és de nova tecnologia, i a diferència de l’anterior, funciona amb fibra òptica, fet que el fa més eficient i maniobrable ja que simplifica les connexions entre els diferents dispositius. Aquest nou sistema és més segur i resistent que l’anterior.

El sistema de telecontrol registra en un sol equip totes les dades que tenen a veure amb el funcionament dels diferents elements que composen la subestació. D’aquesta manera, a més de poder comprovar en tot moment el correcte funcionament de la instal·lació, detectaria de manera immediata possibles anomalies i permetria corregir-les mitjançant maniobres de manera remota, des del Centre de Control de la Companyia. La singularitat d’una instal·lació com una subestació exigeix disposar dels millors sistemes per tal de garantir el seu correcte funcionament en tot tipus de situacions, tant previsibles com imprevistes. Per això és imprescindible que el Centre de Control compti amb la monitorització de qualsevol esdeveniment i estigui capacitat per operar amb les màximes garanties i rapidesa possibles.

La subestació de Montblanc dóna servei als municipis de La Riba, a l’Alt Camp; Capafonts, La Febró i Prades, al Baix Camp; Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, l’Espluga de Francolí, Forés, Llorac, Montblanc, Passanant i Belltall, les Piles, Pira, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat, Solivella, Vallclara, Vilanova de Prades, Vilaverd i Vimbodí i Poblet, a la Conca de Barberà; Cornudella de Montsant i Ulldemolins, al Priorat. L’actuació forma part dels plans de manteniment i millora a les instal·lacions en aquestes comarques.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp